Een zichtbaar watermerk toevoegen
U kunt op elke rasterafbeelding een zichtbaar watermerk aanbrengen bestaand uit tekst en/of een grafisch element. Of u nu professioneel fotografeert of gewoon foto's deelt op openbare websites; een discreet merk toevoegen aan uw foto's is een goede manier om kijkers te eraan herinneren wie de foto heeft genomen. Deze functie is makkelijker dan een logo of andere afbeelding toevoegen en u kunt kiezen uit professionele effecten zoals reliëf maken om het merkteken er subtiel uit te laten zien.
Mogelijk vindt u dat de watermerkafbeelding er beter uitziet als u deze op een transparante achtergrond aanmaakt. Als dit het geval is, moet u het grafische element in een bestandsformaten opslaan dat transparantie ondersteunt (zoals PspImage, TIF of PNG). U kunt tevens afbeeldingen gebruiken die geen transparante achtergrond hebben, maar wees er dan wel van bewust dat het watermerk dan wordt weergegeven met een rechthoek eromheen, hoewel u de dekking van het algehele grafische element kunt aanpassen.
* Een zichtbaar watermerk toevoegen
tabblad Bewerken 
1 Kies Afbeelding Watermerken Zichtbaar watermerk.
Het dialoogvenster Zichtbaar watermerk wordt geopend.
2 Klik op Bladeren in het groepsvak Bron Watermerk. Ga in het dialoogvenster Openen naar de map met het grafische element dat u wilt gebruiken voor het watermerk.
Het grafische element verschijnt in het voorbeeldgebied van het groepsvak Bron watermerk.
3 Kies een plaatsingsoptie in het groepsvak Plaatsing:
Getegeld — hiermee wordt het grafische element in rijen en kolommen die de afbeelding bedekken geplaatst.
Centreren — hiermee wordt het grafische element in het midden van de afbeelding geplaatst.
Hoek — hier kunt u de hoek van de afbeelding kiezen waarin het grafische element wordt geplaatst.
4 Pas het gehele uiterlijk van het grafische element aan in het groepsvak Stijl:
Grootte — hier kunt u de grootte van het grafische element aanpassen.
Dekking — hier kunt u de dekking van het grafische element aanpassen. Door de instelling Dekking te verhogen is er meer te zien van de onderliggende afbeelding door het grafische element heen.
Reliëf — hiermee wordt een verhoogd uiterlijk aan het grafische element gegeven
5 Klik op OK.