Afbeeldingen uitvergroten op basis van Upsampling met AI
Wanneer u het venster Formaat wijzigen van PaintShop Pro gebruikt om een afbeelding uit te vergroten (upsamplen), worden de opties voor Op basis van AI beschikbaar. De opties voor Op basis van AI maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI of Artificial Intelligence) om de pixels in uw afbeeldingen te analyseren, zodat de pixels die worden toegevoegd zorgen voor een scherper en gedetailleerder resultaat dan de standaardmethoden voor upsampling. Hiermee kunt u afbeeldingen in lage resolutie herstellen die u anders mogelijk niet had kunnen gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een foto hebben die is bijgesneden tot het gebied dat u interessant vond, maar die nu een resolutie heeft die te laag is om af te drukken, of u kunt over oudere JPEG-afbeeldingen beschikken die gemaakt zijn met een camera met een lage resolutie.
Opmerking: GPU-versnelling kan soms de snelheid van de AI-analyse verbeteren. De resultaten verschillen per computersysteem. Experimenteer dus om de instellingen met de beste resultaten te achterhalen.
Opmerking: De maximale pixelafmetingen voor Upsampling met AI zijn 10.000 x 10.000 pixels. U kunt deze optie niet toepassen als de hoeveelheid deze drempel overschrijdt (de instellingen worden uitgeschakeld).
* Een afbeelding uitvergroten op basis van Upsampling met AI
tabblad Bewerken 
1 Kies Afbeelding Formaat wijzigen.
Het dialoogvenster Formaat wijzigen wordt geopend.
2 Vergroot de afbeelding uit door een van de volgende opties te kiezen:
Op pixels — u kunt een formaat in pixels opgeven door waarden te typen in de vakken Breedte en Hoogte. U kunt ook een optie kiezen in de vervolgkeuzelijst met standaardformaten.
Op percentage — u kunt het formaat wijzigen op basis van een percentage (van het origineel) door de gewenste waarde in te voeren in het vak Breedte of Hoogte.
Op afdrukformaat — u kunt een formaat in inches, centimeters of millimeters opgeven door waarden te typen in de vakken Breedte en Hoogte. U kunt ook een optie kiezen in de vervolgkeuzelijst met standaardformaten en de waarde voor Resolutie instellen.
Eenzijdig — u kunt het formaat van de Breedte of Hoogte instellen op basis van pixels, waarna het formaat wordt aangepast op basis van de huidige verhoudingen.
3 Markeer het selectievakje Geavanceerde en AI-aangedreven instellingen.
4 Schakel het selectievakje Nieuwe resolutie met in en kies Op basis van AI in de vervolgkeuzelijst.
5 Kies een van de volgende opties in het gebied Modus:
Fotorealistisch: kies deze optie voor foto's.
Illustratie: kies deze optie voor tekeningen en andere illustraties.
6 Stel de hoeveelheid Ruisvermindering in die u wilt toepassen. Sleep de schuifregelaar naar links om de fijnere pixeldetails te behouden en sleep deze naar rechts voor vloeiendere randen.
7 Schakel het selectievakje GPU-versnelling in of uit, op basis van wat het beste op uw computersysteem werkt.
8 Klik op OK.
Met de groene voortgangsbalk onder aan het toepassingsvenster kunt u de voortgang van de AI-analyse bijhouden.