De achtergrond van portretten vervangen met Achtergrond vervangen op basis van AI
Achtergrond vervangen op basis van AI maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI of Artificial Intelligence) om mensen in portret- en groepsfoto's te selecteren en de achtergrond te extraheren, zodat u deze kunt vervangen door een van de vooraf ingestelde achtergrondafbeeldingen of een eigen afbeelding. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig een afleidende of ongewenste achtergrond vervangen door een achtergrond in de stijl van een fotostudio, een strandlandschap, een berguitzicht of een beroemd monument. U kunt uw onderwerp ook uitvoeren met een transparante achtergrond.
De oorspronkelijke afbeelding (links) is vervangen door een aangepaste afbeelding (rechts) met behulp van Achtergrond vervangen op basis van AI.
Nadat u de achtergrond hebt gewijzigd, wordt de resulterende afbeelding uitgevoerd met lagen voor het onderwerp, de nieuwe achtergrond en de oorspronkelijke afbeelding.
Om de afbeelding zo bewerkbaar mogelijk te houden, worden lagen gebruikt voor het onderwerp (bovenste laag), de nieuwe achtergrond (middenlaag) en de oorspronkelijke afbeelding (onderste laag).
Tips om achtergronden zo goed mogelijk te vervangen
Kies portretfoto's waarop het onderwerp volledig op de voorgrond staat. Het beste is een foto waarop er geen achtergrondgebied vóór het onderwerp wordt weergegeven.
U kunt groepsfoto's gebruiken, maar het resultaat kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de afbeelding. Het beste resultaat behaalt u met foto's waarop onderwerpen dicht op elkaar staan, met weinig tussenruimte.
Na uitvoer van het resultaat kunt u effect- of aanpassingsfilters toepassen op de onderwerpslaag of de achtergrondlaag, zodat de kleur en toon van de lagen overeenkomen. Selecteer bijvoorbeeld de onderwerpslaag en kies Effecten > Foto-effecten > Film en filters om de laag warmer of koeler te maken of er een bepaalde tint op toe te passen. U kunt ook een flatterend Glamour-effect toepassen op uw onderwerpen. Zie Film- en filtereffecten toepassen op foto's voor meer informatie.
* De achtergrond van portretten vervangen met Achtergrond vervangen op basis van AI
1 Open een portretfoto.
2 Klik op Aanpassen > Artificial Intelligence > Achtergrond vervangen op basis van AI.
Het duurt enkele momenten voordat AI de afbeelding heeft geanalyseerd en voordat het venster Achtergrond vervangen op basis van AI wordt geopend.
3 Evalueer de rode overlay die op de achtergrondgebieden wordt weergegeven. Als u de selectie fijn moet afstemmen, kiest u een van de volgende opties in het gebied Penseelmodus:
Verfijnen — hiermee kunt u langs de rand van de selectie slepen om een preciezer resultaat te verkrijgen en kunt u complexe randdetails toevoegen, zoals door de wind verwaaid haar
Doezelen — hiermee kunt u randgebieden verzachten
Toevoegen aan onderwerp — hiermee wordt de rode overlay van het onderwerp verwijderd
Verwijderen van onderwerp — voegt de rode overlay toe aan gebieden die u als achtergrond wilt aanduiden
4 Pas de schuifregelaar Penseelgrootte aan en sleep in het voorbeeldgebied. Pas de penseelmodus naar wens aan om het gewenste resultaat te verkrijgen.
Als u de penseelgrootte interactief wilt aanpassen, houdt u Alt ingedrukt terwijl u in het voorbeeldvenster sleept.
Zie Een selectie fijn afstemmen met het penseel Verfijnen voor meer informatie over alle beschikbare besturingselementen.
5 Als u tevreden bent met de selectie, klikt u op Volgende.
6 Kies een van de volgende opties in het gebied Selecteer uit:
Voorinstelling — kies een categorie uit de vervolgkeuzelijst en klik op een miniatuur om een nieuwe achtergrond toe te passen op basis van een selectie met opgenomen afbeeldingen
Aangepast — klik op de knop Bladeren en ga naar de afbeelding die u als achtergrond wilt gebruiken
Origineel — hiermee wordt de achtergrond niet gewijzigd, maar worden twee nieuwe lagen gemaakt bij het uitvoeren: een laag met het onderwerp en een laag met de achtergrond
Transparant — verwijdert de achtergrondinhoud en voert het onderwerp uit als een laag met een transparante achtergrond
Als u de achtergrond Voorinstelling of Aangepast kiest, kunt u de schuifregelaar Schaal gebruiken (onder het voorbeeldvenster) om het formaat van de achtergrond te wijzigen en kunt u in het voorbeeldvenster slepen om de positie van de achtergrond te wijzigen.
7 Klik op Voltooid.
U kunt overschakelen tussen de penseelmodi Toevoegen aan onderwerp en Verwijderen van onderwerp door tijdens het slepen met de rechtermuisknop te klikken.