Een scherptediepte-effect toevoegen met de AI-portretmodus
De AI-portretmodus maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI of Artificial Intelligence) om mensen in uw foto's vast te stellen en een natuurlijk ogend scherptediepte-effect toe te passen op de achtergrond. U kunt de hoeveelheid scherptediepte beheren door de hoeveelheid vervaging, de bokeh-stijl, het scherptebereik en de doezeling aan te passen.
De AI-portretmodus is gebruikt om de aandacht te richten op het gezin in de foto en de afleidingen op de achtergrond te verminderen door een fraai scherptediepte-effect toe te voegen dat de achtergrond vervaagt.
* Een scherptediepte-effect toevoegen met de AI-portretmodus
1 Open een foto in portretstijl.
2 Klik op Aanpassen > Artificial Intelligence > AI-portretmodus.
Het duurt enkele momenten voordat AI de afbeelding heeft geanalyseerd en voordat het venster AI-portretmodus wordt geopend.
3 Evalueer de rode overlay die op de achtergrondgebieden wordt weergegeven.
Opmerking: Er wordt een buffergebied weergegeven rond het onderwerp. Met deze buffer blijven heldere randen voor het onderwerp behouden wanneer de vervaging op de achtergrond wordt toegepast.
4 Als u de selectie fijn moet afstemmen, kiest u een van de volgende opties in het gebied Penseelmodus:
Toevoegen aan onderwerp — hiermee wordt de rode overlay van het onderwerp verwijderd
Verwijderen van onderwerp — voegt de rode overlay toe aan gebieden die u als achtergrond wilt aanduiden
Als u het buffergebied globaal wilt wijzigen, sleept u de schuifregelaar Kader uitbreiden.
Zie Een selectie fijn afstemmen met het penseel Verfijnen voor meer informatie over alle beschikbare besturingselementen.
Opmerking: Als u de penseelgrootte wilt wijzigen, sleept u de regelaar Penseelgrootte of houdt u Alt ingedrukt terwijl u sleept in het voorbeeldvenster.
5 Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op Volgende.
6 Als u het standaardresultaat wilt wijzigen, kunt u een van de volgende besturingselementen aanpassen:
Vervaging — hiermee kunt u de mate van vervaging bepalen
Diafragmavorm — hiermee kunt u kiezen uit Cirkelvormig diafragma of Zeshoekig diafragma voor prettig ogende bokeh-effecten in afbeeldingen met lichtpunten
Randvermenging — hiermee kunt u de zachtheid aanpassen van de rand rond het onderwerp
Focaal bereik — hiermee kunt u het formaat van de gebied dat de focus heeft fijn afstemmen. Hiermee kunt u een bepaalde mate aan diepte toepassen op de achtergrond.
7 Klik op Voltooid.
Er wordt een nieuwe laag gemaakt voor de resulterende afbeelding.
U kunt overschakelen tussen de penseelmodi Toevoegen aan onderwerp en Verwijderen van onderwerp door tijdens het slepen met de rechtermuisknop te klikken.