Samenvoegen van fotoreeksen in HDR-beelden
Als u regelmatig gebruik maakt van autobracketing, heeft u waarschijnlijk verschillende reeksen foto's die verwerkt kunnen worden als HDR-beelden. U kunt de functie Batchgewijs samenvoegen gebruiken om snel al uw fotoreeksen met bracketbelichting samen te voegen tot HDR-beelden. U kunt vervolgens evalueren welke reeksen goede kandidaten zijn voor de krachtiger HDR-gereedschappen in de functie Belichting samenvoegen. In sommige gevallen is Batchgewijs samenvoegen de enige benodigde HDR-verwerking.
Bij Batchgewijs samenvoegen worden foto's in reeksen geordend, op basis van de tussentijd tussen foto's (binnen een bepaald tijdskader) en een bepaald aantal foto's per reeks.
* Samenvoegen van fotoreeksen in HDR-beelden
1 Klik op het tabblad Beheren en selecteer de miniaturen van de foto's die u wilt samenvoegen.
De rand van de miniaturen van de geselecteerde foto's wordt oranje.
2 Klik op Bestand HDR Reeks samenvoegen.
De foto's worden standaard in reeksen van drie geordend.
3 Klik in het gebied Voorinstellingen op een miniatuur om een verwerkingsstijl in te stellen. Zie Voorinstellingen beheren in Belichting samenvoegen voor meer informatie.
Als u wilt dat de toepassing de standaard HDR-verwerking uitvoert in plaats van vooringestelde aanpassingen toepast, slaat u deze stap over.
4 Klik op het pictogram van de map naast het vak Verwerkte bestanden opslaan in en blader naar de map waarin u de verwerkte bestanden wilt opslaan.
5 Kies een bestandsindeling in de vervolgkeuzelijst Opslaan als.
Als u JPEG kiest, sleept u de schuifregelaar JPEG-kwaliteit om de gewenste bestandsgrootte en -kwaliteit voor de verwerkte afbeeldingen in te stellen.
Als u HDR-versies van de verwerkte bestanden wilt opslaan (zodat u deze kunt bewerken in Belichting samenvoegen) kruist u de keuzeoptie HDR-bestand opslaan aan.
6 Selecteer een van de volgende optie in de vervolgkeuzelijst Foto's groeperen op:
Sets — laat u een nummer kiezen in het veld Foto's per set. Deze optie werkt goed als u consistent foto's met bracketing neemt in vooraf bepaalde reeksgroottes.
Tijd — laat u een tijdsinterval kiezen in het veld Seconden per groep. Deze optie werkt goed als het aantal foto's in een reeks bracketing-foto's varieert.
7 Als de foto's zonder statief zijn genomen, kruist u de optie Automatisch uitlijnen en kiest u een uitlijnoptie uit de vervolgkeuzelijst Methode.
Als u verschoven randen rond de foto's wilt bijsnijden, markeert u het selectievakje Automatisch bijsnijden.
8 Klik op Verwerken.
Het verwerken kan een tijdje duren, afhankelijk van het aantal en de grootte van de foto's.
U kunt nu naar de plaats bladeren waar uw verwerkte bestanden opgeslagen worden en deze vervolgens evalueren.
U kunt miniaturen verwijderen uit het venster Reeks samenvoegen door de foto's te selecteren en op Delete te drukken.