De PaintShop Pro-database beveiligen en herstellen
De database voor uw programma bewaart informatie over uw fotobibliotheek en maakt het zoeken van foto´s eenvoudiger. Als de database beschadigd is, kan dit de prestaties van PaintShop Pro negatief beïnvloeden. Merk hierbij op dat uw foto´s veilig zijn, maar dat een beschadigde database kan leiden tot het verlies van aangepaste fotogegevens, zoals waarderingen, labels en bijschriften.
U kunt een back-upbestand aanmaken om uw database te beschermen. Als de database beschadigt, kunt u de database resetten en uw back-upbestand importeren.
JPEG-fotogegevens uit Corel PaintShop Photo Pro worden in de 2022-database geïmporteerd wanneer u door de mappen bladert. Zie Foto's inlezen in PaintShop Pro voor meer informatie over het bladeren door mappen.
* Back-up van de programmadatabase maken
1 Sla uw werk op.
2 Klik op Bestand Databaseback-up Exporteren.
U krijgt een melding om het programma af te sluiten. Er wordt een back-up van het databasebestand gemaakt. Start de toepassing opnieuw op.
* Resetten van de programmadatabase
1 Zorg dat het programma is afgesloten.
2 Kies vanuit het startmenu van Windows Alle programma's PaintShop Pro Database herstellen.
Als uw versie van de toepassing het hulpprogramma Database herstellen niet bevat, kunt u de database handmatig opnieuw instellen door de toepassing te sluiten en de map Database op de volgende locatie te verwijderen: C:\Users[gebruikersnaam]‌‌‌‌\AppData\Local\Packages\CorelCorporation.[…uw versie van PaintShop Pro]\LocalCache\Local\Corel PaintShop Pro[versienummer]\Database.
* Importeren van de back-up van uw programmadatabase
1 Sla eventueel geopend werk op.
2 Klik op Bestand Databaseback-up Importeren.
U krijgt een melding om het programma af te sluiten. Het back-upbestand van de database wordt geïmporteerd als u het programma opnieuw opstart.