Enkele RAW-foto gebruiken om een HDR-effect te creëren
U kunt een enkele RAW-foto in drie belichtingen opsplitsen en de resultaten vervolgens opnieuw combineren om een HDR-effect te creëren. Hoewel dit geen "ware" HDR is (het toonbereik wordt niet uitgebreid door meerdere foto's te combineren), kunt u het toonbereik van een enkele foto toch optimaliseren met behulp van krachtige HDR-gereedschappen.
Enkele RAW-foto werd gebruikt voor het creëren van een HDR-effect voor het optimaliseren van het toonbereik van de foto.
* Een HDR-effect creëren door gebruik te maken van Enkele RAW-foto
1 Klik op het tabblad Beheren en selecteer de miniatuur van een RAW-foto.
De rand van de miniatuur van de geselecteerde foto wordt oranje.
2 Klik op Bestand HDR Enkele RAW-foto.
3 In het venster Stap 1: Foto splitsen kiest u een profiel uit de vervolgkeuzelijst Cameraprofiel curverespons.
Kies Automatisch selecteren als u niet zeker weet wat u moet kiezen.
4 Sleep de regelaar EV-interval om het interval voor de gesimuleerde belichting in te stellen. Deze waarde wordt gebruikt voor het opsplitsen van de foto in drie versies.
Als u niet wilt dat de middelste belichting wordt ingesteld op 0, sleept u de schuifregelaar Middelpunt belichting om een nieuwe waarde in te stellen.
5 Klik op Foto splitsen om de foto onder te verdelen in drie versies. Er worden drie miniaturen weergegeven in de lade.
6 Als u tevreden bent over de resultaten, klikt u op Verwerken.
U kunt nu de foto optimaliseren met behulp van de HDR-besturingselementen in de vensters Stap 2 en Stap 3. Zie Aanpassen van HDR-afbeeldingen in Belichting samenvoegen (Stap 2) en Fijnafstemmen en opslaan van een HDR-afbeelding (Stap 3) voor meer informatie.
U kunt Enkele RAW-foto ook gebruiken voor door de camera gegenereerde TIFF-bestanden (die niet als TIFF zijn opgeslagen in een bewerkingsprogramma).