Het gereedschap Kleurpotlood
Met het Kleurpotlood kunt u droge potloodstreken aanbrengen die gemakkelijk kunnen worden gemengd wanneer u een lichte druk uitoefent, ze zorgen echter voor overlaydekking wanneer u stevige druk uitoefent. Met het gereedschap Kleurpotlood ontstaan geen bobbels op het oppervlak en de streken worden alleen uitgesmeerd wanneer u druk op het doek uitoefent. Als u streken van het kleurpotlood wilt mengen, gebruikt u het gereedschap Uitsmeren.
* Opties voor het gereedschap Kleurpotlood
tabblad Bewerken 
Opties instellen voor het gereedschap Kleurpotlood:
Vorm — definieert de vorm van de potloodpunt
Grootte — definieert de grootte van de punt van het gereedschap in pixels
Dikte — definieert de hoogte-breedteverhouding van de punt van het gereedschap
Rotatie — definieert de rotatiehoek van de punt in graden
Punt volgen — bepaalt of de gereedschapspunt volgens het pad van de streek wordt gebogen of een vaste hoek behoudt
Stijl — bepaalt het gedrag van de kleurpotloodpunt bij gebruik van een stylus.
Kies Hellen om de stijl te wijzigen via een lineaire progressie op basis van de stifthelling. Kies Puntom het gebruik van het uiterste puntje van een potlood na te bootsen. Kies Random het gebruik van de rand van een potlood na te bootsen.
Zachtheid — definieert de zachtheid van het lood in het potlood, zodat u kunt bepalen hoe gemakkelijk druk of snelheid het lood tot poeder maken en het in de poriën van het doek laten wegzinken, of het lood uitsmeren
Overtrekken — het gereedschap Kleurpotlood selecteert de pigmentkleur door een steekproef te nemen van de gegevens onder het middelpunt van het gereedschap, ongeacht het laagtype
Belangrijk! Als u de muisknop ingedrukt houdt om een streek te beginnen, wordt een selectie gemaakt en wordt de resulterende kleur gebruikt voor de duur van de streek.