Vectorobjecten tekenen en bewerken : Contouren toevoegen en sluiten

Contouren toevoegen en sluiten
U kunt aan elk bestaand object nieuwe contouren toevoegen. De nieuwe contour krijgt dezelfde eigenschappen, waaronder kleur, materiaal, lijnstijl, enzovoort, als het geselecteerde object. U kunt ook contouren dupliceren.
Een contour toevoegen aan een object
Tabblad Bewerken
1 Klik op de werkbalk Gereedschappen op het gereedschap Pen .
2 Klik op het palet Opties voor gereedschap op de knop Bewerkingsmodus .
3 Selecteer een object.
4 Klik op een van de volgende knoppen:
Lijnen en polylijnen tekenen
Van punt tot punt tekenen - Bézier-curven
Uit vrije hand tekenen
5 Sleep op het object om de contour te maken.
Een contour sluiten
Tabblad Bewerken
1 Selecteer het gereedschap Pen op de werkbalk Gereedschappen.
2 Klik op het palet Opties voor gereedschap op de knop Bewerkingsmodus .
3 Selecteer een contour.
4 Klik op de knop Geselecteerde open contouren sluiten .
Wanneer u een contour sluit, wordt in Corel PaintShop Pro tussen het begintekenpunt en het eindtekenpunt van de contour een lijnsegment getekend.