Foto's bekijken, ordenen en zoeken : Trefwoordlabels toevoegen aan afbeeldingen

Trefwoordlabels toevoegen aan afbeeldingen
Met trefwoordlabels kunt u omschrijvende, natuurlijke termen toewijzen aan afbeeldingen. Met labels zoals "familie", "kinderen" of "verjaardag" kunt u bepaalde foto's direct vinden en een label eenvoudig uit de lijst slepen om de miniaturen die bij die labels horen te zien. De labels die u maakt worden opgeslagen in een catalogus labels die kan worden geopend vanuit het palet Navigatie. U kunt zoveel labels als u wilt maken en toewijzen aan een afbeelding.
Een trefwoordlabel toevoegen aan de catalogus labels
Tabblad Beheren
1 Klik in het palet Navigatie op het tabblad Verzamelingen.
2 Dubbelklik op Labels om de lijst te openen.
3 Klik in de lijst labels op de knop Labels toevoegen .
Het dialoogvenster Label toevoegen wordt geopend.
4 Voer de labeltekst in en klik op OK.
Het nieuwe label verschijnt in de lijst Labels.
Een trefwoordlabel verwijderen uit de catalogus labels
Tabblad Beheren
1 Klik in het palet Navigatie op het tabblad Verzamelingen.
2 Dubbelklik op Labels om de lijst te openen.
3 Klik met de rechtermuisknop op een label en op Verwijderen.
Een trefwoordlabel aan een of meer afbeeldingen toewijzen
Tabblad Beheren
1 Klik in het palet Navigatie op het tabblad Verzamelingen.
2 Dubbelklik op Labels om de lijst te openen.
3 Selecteer in het palet Ordenen op een of meer miniatuurweergaven waaraan u labels wilt toevoegen.
4 Sleep de miniatuurweergaven op een label in de lijst met Labels.
U kunt ook een of meer labels toewijzen aan de geselecteerde miniatuurweergaven, door een tekst in te voeren in het veld Labels van de pagina Algemeen van het palet Info. Vervolgens klikt u op de knop Label toevoegen rechts van het tekstveld.
Trefwoordlabels van een of meer afbeeldingen verwijderen
Tabblad Beheren
1 Kies een of meer miniatuurweergaven in het palet Ordenen.
2 Klik in het palet Info op het tabblad Algemeen om labelinformatie te bekijken.
3 In de lijst onder het veld Labels kunt u op een of meer te verwijderen labels klikken. Vervolgens klikt u op de knop Label verwijderen rechts van de labelnaam.
Als het palet Info niet wordt weergegeven, klikt u op de knop Afbeeldingsgegevens op de werkbalk Ordenen.