Werken met geavanceerde kleurfuncties : De monitor kalibreren

De monitor kalibreren
Het is belangrijk dat de kleuren op het beeldscherm redelijk nauwkeurig en logisch zijn. Rood moet er bijvoorbeeld echt rood uitzien en niet als een oranje- of paarsachtige tint en 50% grijs moet niet als lichtgrijs of donkergrijs worden weergegeven.
In Corel PaintShop Pro kunt u uw monitor stapsgewijs kalibreren via een wizard, zodat het beeldscherm de kleuren nauwkeurig weergeeft. Aan het einde van het proces kunt u een kleurenprofiel voor de monitor opslaan en de aanpassingen toepassen.
De monitor kalibreren
Tabblad Bewerken
1 Kies Bestand > Kleurbeheer > Monitorkalibratie.
De wizard Monitorkalibratie wordt weergegeven.
2 Klik op Maximaliseren .
Als u het dialoogvenster maximaliseert, heeft u geen last meer van afleidende achtergrondkleuren.
3 Volg de aanwijzingen in de wizard en klik op Voltooien om de wizard af te sluiten.
4 Voer in het dialoogvenster Bestandsnaam een naam in voor het monitorprofiel en klik op Opslaan.
Als u beheerdersrechten voor de computer heeft, wordt het profiel dat u opslaat het actieve monitorprofiel.
Als u geen beheerdersrechten voor de computer heeft, verschijnt een melding dat u contact moet opnemen met de systeembeheerder om het profiel te installeren.
U kunt ook rode, groene en blauwe tinten van de monitor kalibreren door het selectievakje Geavanceerde opties in te schakelen als dit op een pagina in de wizard staat.
Als u de kalibratie-instellingen voor een wizardpagina wilt wissen, klikt u op Herstellen.