Werken met kleuren en materialen : Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen

Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen
Paletafbeeldingen zijn afbeeldingen met een kleurdiepte tussen de 2 en 256 kleuren. Bij paletafbeeldingen kiest u de voor- en achtergrondkleur niet in de Kleurenkiezer, maar op de pagina Kleuren.
Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen
Tabblad Bewerken
1 Voer een van de volgende handelingen uit op het palet Materialen:
Klik op Kleur van voorgrond en penseelstreek om een voorgrondkleur te kiezen.
Klik op Achtergrond- en vulkleur om een achtergrondkleur te kiezen.
Wanneer u op een kleurvak klikt, wordt de pagina Kleur geopend en verschijnt het palet.
2 Selecteer in de vervolgkeuzelijst Sorteervolgorde de hoe de kleuren gesorteerd moeten worden:
Palet — gesorteerd op volgorde van kleuren in het palet
Kleurtoon — gesorteerd op kleur
Luminantie — gesorteerd op helderheidswaarde
3 Klik op een kleur.
4 Klik op OK.
De optie Documentpalet weergeven moet ingeschakeld zijn om op het palet Materialen alleen de kleuren weer te geven die beschikbaar zijn voor paletafbeeldingen. Kies Bestand > Voorkeuren > Algemene programmavoorkeuren, klik op Paletten in de lijst en selecteer de optie Documentpalet weergeven. Zie Voorkeuren voor weergave en caching instellen voor meer informatie.