Aan de slag : Scanners aansluiten

Scanners aansluiten
Mogelijk kunt u een toepassing voor het scannen van afbeeldingen kiezen via uw scansoftware. Corel PaintShop Pro is compatibel met veel verschillende TWAIN-, WIA- en USB-scanners.
Compatibiliteit met 32-bits en 64-bits scanners
WIA (Microsoft Windows Image Acquisition) wordt ondersteund door zowel de 32-bits als de 64-bits versie van Corel PaintShop Pro.
TWAIN wordt ondersteund door zowel de 32-bits als de 64-bits versie van Corel PaintShop Pro. Maar om met de 64-bits versie van Corel PaintShop Pro te werken moet uw scanner 64-bits toepassingen ondersteunen (sommige stuurprogramma's voor scanners kunnen worden geïnstalleerd op de 64-bits versie van Windows, maar ondersteunen geen interactie met 64-bits toepassingen). Hoe weet u dat? Nadat u het 64-bits stuurprogramma voor de scanner van de fabriek hebt geïnstalleerd, verschijnt er een bestand op de volgende locatie: Windows/twain_64. Als u de map twain_64 met een bestand in de map niet kunt vinden, ondersteunt het stuurprogramma geen 64-bits toepassingen. Raadpleeg de website van de fabrikant van de scanner voor meer informatie.
Ophalen van afbeeldingen uit een scanner
Tabblad Bewerken
1 Nadat u de software heeft geïnstalleerd die bij de scanner werd geleverd, moet u de scanner aansluiten op de computer.
2 Kies in Corel PaintShop Pro de optie Bestand > Importeren en klik vervolgens op Van scanner of camera (WIA-optie) of Ophalen van TWAIN, afhankelijk van het type scanner.
3 Gebruik de software van de scanner om te scannen.
Als uw scanner is ingesteld om met Corel PaintShop Pro te werken, wordt de afbeelding na verwerking geopend in de toepassing. De software van de scanner blijft mogelijk geopend, zodat u kunt doorgaan met het ophalen van afbeeldingen of de software kunt afsluiten.
Na het scannen van meerdere foto's tegelijk kunt u snel afzonderlijke afbeeldingsbestanden aanmaken met de functie Bijsnijden als nieuwe afbeelding. Zie Een nieuwe afbeelding maken door bij te snijden voor meer informatie.
Na het bijsnijden van de afbeelding merkt u mogelijk dat de waarden voor breedte en hoogte in het palet Gereedschapsopties zijn ingesteld op 0,100. Deze instellingen hebben geen betrekking op de grootte van de bijgesneden afbeelding. Om de afmetingen van de afbeelding na het bijsnijden te zien, kiest u Afbeelding > Afbeeldingsinformatie.