Vectorobjecten tekenen en bewerken : Vectorobjecten kopiëren en verplaatsen

Vectorobjecten kopiëren en verplaatsen
U kunt vectorobjecten kopiëren en verplaatsen met de opdrachten Knippen, Kopiëren en Plakken. Zie Een vectorobject verplaatsen voor meer informatie over het nauwkeurig verplaatsen van objecten.
Een vectorobject kopiëren of verplaatsen
Tabblad Bewerken
1 Selecteer het gereedschap Pen op de werkbalk Gereedschappen.
2 Klik op het palet Opties voor gereedschap op de knop Bewerkingsmodus .
3 Klik op een contour en dubbelklik vervolgens op één tekenpunt om alle tekenpunten te selecteren.
4 Kies Objecten > Bewerken en selecteer een van de volgende opdrachten:
Kopiëren — hiermee kopieert u de geselecteerde contour naar het Windows-klembord.
Knippen — hiermee verwijdert u de geselecteerde contour en zet u deze op het Windows-klembord. Als het object slechts één contour heeft, wordt met deze opdracht het hele object verwijderd.
5 Klik waar u de contour naartoe wilt kopiëren of verplaatsen.
6 Kies Bewerken en kies een van de volgende opties:
Plakken als nieuwe vectorselectie — hiermee plakt u vectorobjecten op dezelfde laag.
Plakken als nieuwe laag — hiermee plakt u vectorobjecten als een nieuwe laag.
Plakken als nieuwe afbeelding — hiermee plakt u vectorobjecten als een nieuwe afbeelding.