Werken met lagen : Lagen verwijderen en laaginhoud wissen

Lagen verwijderen en laaginhoud wissen
U kunt een laag in zijn geheel verwijderen of alleen de inhoud ervan wissen. Als u alleen de inhoud van een laag wist, blijft de laag zelf behouden in de afbeelding. Raster- en vectorlagen worden hierdoor transparant en de achtergrondlaag wordt gevuld met de huidige achtergrondkleur en het huidige achtergrondmateriaal.
Een laag verwijderen
Tabblad Bewerken
1 Selecteer op het palet Lagen de laag of lagengroep die u wilt verwijderen.
2 Klik op de knop Laag verwijderen.

U kunt ook

Een geselecteerde laag verwijderen uit het menu Lagen
Kies Lagen > Verwijderen.
Een geselecteerde laag verwijderen door met de rechtermuisknop te klikken
Klik met de rechtermuisknop op het palet Lagen en kies Verwijderen.
Een geselecteerde laag verwijderen door te slepen
Sleep de laag naar de knop Laag verwijderen.
De inhoud van een laag wissen
Tabblad Bewerken
1 Klik op het palet Lagen op de naam van de laag die u wilt wissen.
Zorg ervoor dat er buiten de laag die u wilt verwijderen niets is geselecteerd.
2 Kies Bewerken > Wissen.
U kunt ook een laag verwijderen door op de toets Delete te drukken.