Vectorobjecten tekenen en bewerken : Symmetrische vormen tekenen

Symmetrische vormen tekenen
U kunt veelhoeken en sterren tekenen.
Een symmetrische vorm tekenen
Tabblad Bewerken
1 Selecteer het gereedschap Symmetrische vorm op de werkbalk Gereedschappen.
Opmerking: Als u de symmetrische vorm op de huidige vectorlaag wilt plaatsen, schakelt u het selectievakje Op vector maken in op het palet Opties voor gereedschap. Als er geen vectorlaag bestaat wanneer u dit selectievakje inschakelt, wordt er een gemaakt voor de symmetrische vorm. Als dit selectievakje niet is ingeschakeld, wordt de symmetrische vorm op een rasterlaag geplaatst. U kunt een symmetrische vorm gemakkelijker bewerken wanneer deze op een vectorlaag is geplaatst.
2 Klik op het palet Materialen in het vak Eigenschappen van achtergrond en vulling en kies een vulkleur.
3 Klik in het vak Eigenschappen van voorgrond en streek en kies een omtrekkleur.
4 Klik op het palet Opties voor gereedschap op een van de volgende knoppen:
Veelhoek tekenen
Stervormig tekenen
Als u de tekenpunten van de vorm wilt weergeven, schakelt u het selectievakje Tekenpunten weergeven in.
5 Typ of stel een waarde in voor het besturingselement Aantal zijden.
6 Sleep om de vorm te tekenen.
7 Klik op de knop Toepassen .

U kunt ook

Buitenhoeken van de vorm ronder maken
Schakel het selectievakje Rond buiten in.
Binnenhoeken van de stervormige vorm ronder maken
Schakel het selectievakje Rond binnen in.
Het bereik instellen voor de stervormige vorm
Typ of stel een waarde in voor het besturingselement Bereik.
U kunt de instellingen van het palet Opties voor gereedschap opslaan als voorinstellingen. Zie Voorinstellingen gebruiken en maken voor meer informatie.
U kunt ook lijnstijlopties kiezen, zoals stijl, lijndikte en instellingen voor hoekpunten en versteklimiet. Zie Lijnen trekken voor meer informatie.