Werken met kleuren en materialen : Verlopen exporten en importeren

Verlopen exporten en importeren
Nadat u een nieuw verloop heeft gemaakt, wilt u het misschien exporteren en in een ander programma gebruiken. De standaardverlopen worden opgeslagen in de GRD-bestandsindeling, die zeer gangbaar is in andere toepassingen.
U kunt ook verlopen in .GRD-indeling importeren.
Een verloop exporteren
Tabblad Bewerken
1 Selecteer het verloop dat u wilt exporteren op de pagina Verloop.
2 Klik op de knop Meer opties en kies Exporteren.
Het dialoogvenster Exporteren wordt geopend.
3 Selecteer de map waarin u het verloop wilt opslaan.
De standaardverlopen zijn opgeslagen in de map Verlopen van de Corel PaintShop Pro-programmamap.
4 Voer in het veld Bestandsnaam een naam voor het nieuwe verloop in.
5 Klik op Opslaan.
Een GRD-verloop importeren
Tabblad Bewerken
1 Klik op de pagina Verloop op de knop Meer opties en kies Importeren.
Het dialoogvenster Importeren wordt geopend.
2 Selecteer de map met het verloop dat u wilt importeren.
Alle GRD-bestanden in de map worden weergegeven.
3 Klik op de bestandsnaam van het verloop en klik op Openen.