Werken met penselen : Penseelpunten importeren en delen

Penseelpunten importeren en delen
U kunt aangepaste penselen importeren of eigen penselen maken. Zie Penseelpunten en voorinstellingen voor penselen maken voor meer informatie over het maken van aangepaste penselen.
Nadat u een aangepaste penseelpunt heeft gemaakt, kunt u deze met anderen delen door hen het penseelbestand te zenden. Als het penseel een aangepaste vorm heeft, moet u zowel het penseelbestand als het bestand van de aangepaste vorm voor dat penseel delen.
Een aangepast penseel importeren
Tabblad Bewerken
1 Kies Bestand > Importeren > Aangepast penseel.
Het dialoogvenster Aangepast penseel importeren wordt geopend.
2 Klik op Openen.
3 Blader in het dialoogvenster Openen naar het penseelbestand dat u wilt importeren en klik op Openen.
4 Selecteer in het dialoogvenster Aangepast penseel importeren de aangepaste penselen die u wilt importeren en klik op Toevoegen.
Als u meerdere penselen wilt importeren, klikt u op Alles toevoegen.
5 Klik op OK om de aangepaste penselen te importeren.
Penseelpunten delen
Tabblad Bewerken
1 Navigeer naar ...Documents\Corel PaintShop Pro\20.0\Brushes.
Blader naar de map waarin u de aangepaste penselen heeft opgeslagen, indien deze afwijkt van de standaardmap met penselen.
2 Deel de penseelbestanden (met de extensies .PspBrush of .PspScript), bijvoorbeeld door ze bij een e-mailbericht bij te voegen.
De geadresseerde moet dan de penseelbestanden opslaan in ...Documents\Corel PaintShop Pro\20.0\Brushes, of in de map met aangepaste penselen.
Als u penselen deelt die van selecties zijn gemaakt, moet u zowel het .PspBrush-bestand als het bijbehorende .PspScript-bestand delen.