Werken met lagen : Transparante gebieden van rasterlagen beschermen

Transparante gebieden van rasterlagen beschermen
Als u gereedschappen en effecten uitsluitend wilt toepassen op bepaalde gebieden van een rasterlaag met gegevens, kunt u de functie Transparantie vergrendelen gebruiken. Transparante gebieden blijven beschermd wanneer u verft, effecten toepast, selecties plakt of andere wijzigingen aanbrengt.
Belangrijk! De functie Transparantie vergrendelen is alleen van toepassing op rasterlagen. U kunt de transparantie van vector-, tekenmateriaal-, aanpassings-, masker- of groepslagen niet vergrendelen. Achtergrondlagen ondersteunen geen transparantie.
Transparante gebieden van een rasterlaag vergrendelen of ontgrendelen
Tabblad Bewerken
Selecteer de laag op het palet Lagen en klik op de knop Vergrendelen/ontgrendelen .
De knop Vergrendelen/ontgrendelen verschijnt bij de laag als de transparantie vergrendeld is. Klik nogmaals op de knop om de transparantie te ontgrendelen. Het pictogram bij de laag verdwijnt als de laag ontgrendeld is.
U kunt transparante gebieden ook vergrendelen of ontgrendelen door te dubbelklikken op de laag, het selectievakje Transparantie vergrendelen in het dialoogvenster Eigenschappen laag in of uit te schakelen en op OK te klikken.