Taken automatiseren : Scripts gebruiken

Scripts gebruiken
Scripts vormen een reeks opdrachten die u opneemt en afspeelt. Hiermee kunt u veel tijd besparen omdat u nu geen wijzigingen aan elke afbeelding afzonderlijk hoeft aan te brengen, maar gewoon het script kunt afspelen. De opdrachten die u in het script heeft opgenomen, worden op de afbeelding uitgevoerd.
Corel PaintShop Pro bevat een complete script-engine die is gebaseerd op de programmeertaal Python. Meer informatie over deze taal vindt u op www.python.org. Hoewel u zelf scripts kunt schrijven met Python-syntaxis, kan de ingebouwde scriptrecorder van Corel PaintShop Pro dit werk voor u doen, zodat u voor vrijwel elke actie in de toepassing een script kunt schrijven.
Als u echter besluit een script in de Python-taal te schrijven, moet u er rekening mee houden dat Python inspringing gebruikt om scoping te bepalen. U moet dus heel voorzichtig zijn met spaties en tabs. Het is raadzaam een editor te gebruiken die met Python kan werken (zoals PythonWin of Idle), om uw eigen scripts te schrijven.
Bronnen voor scripting
Corel PaintShop Pro biedt de volgende bronnen voor scripting:
Opdracht-API — een HTML-bron waarmee u Corel PaintShop Pro-opdrachten en -parameters kunt toevoegen aan de scripts die u schrijft.
Scripthandleiding — een PDF-handleiding met informatie over het maken van scripts voor Corel PaintShop Pro. Definities, voorbeeldscripts en informatie over opdrachten en parameters helpen u bekend te raken met scripting.
Voorbeeldscripts — in de Scriptgids wordt verwezen naar de voorbeeldscripts; ze bevatten voorbeelden waarvan u leert scripts maken en die u verder kunt uitbouwen.