Aanpassen : Koppelingen met bestandsindelingen instellen

Koppelingen met bestandsindelingen instellen
De koppelingen met bestandsindelingen bepalen hoe in Corel PaintShop Pro wordt omgegaan met vele bestandsindelingen. Zie Ondersteunde bestanden in Corel PaintShop Pro voor een volledige lijst met ondersteunde bestandsindelingen.
Koppelingen met bestandsindelingen toevoegen en verwijderen
Bepaalde bestandsindelingen kunnen automatisch worden geopend in Corel PaintShop Pro. Wanneer u bijvoorbeeld de JPEG-bestandsindeling koppelt aan Corel PaintShop Pro, worden JPEG-bestanden geopend in Corel PaintShop Pro wanneer u er vanuit het Windows-bureaublad op dubbelklikt. De gekoppelde JPEG-bestanden worden weergegeven met Corel PaintShop Pro-pictogrammen.
Bestandsextensies wijzigen
Wijzigingen in bestandsextensies worden pas van kracht wanneer u Corel PaintShop Pro opnieuw start. Bestandsextensies die aan Corel PaintShop Pro zijn gekoppeld, krijgen een sterretje (*) achter de naam.
Stel dat ik een bestand in een ander programma wil openen?
Wanneer u een bestandsindeling aan Corel PaintShop Pro koppelt, kunt u die bestanden nog steeds in andere programma's openen via de menuoptie Openen in het gewenste programma.
Een bestandsindeling koppelen aan Corel PaintShop Pro
Tabblad Bewerken
Tabblad Beheren
1 Kies Bestand > Voorkeuren > Koppelingen met bestandsformaten.
De Windows-pagina Koppelingen voor een programma instellen verschijnt.
2 Kruis de gewenste opties aan.
3 Klik op Opslaan.