Werken met penselen : Penselen gebruiken

Penselen gebruiken
Bij het kiezen van een penseel kunt u de penseelinstellingen wijzigen voor het gewenste effect. U kunt ook de standaardinstellingen van het penseel herstellen.
Bij het aanbrengen van verf kunt u meerdere penseelstreken ongedaan maken of opnieuw uitvoeren.
Een penseel gebruiken
Tabblad Bewerken
1 Kies een penseel op de werkbalk Gereedschappen.
2 Kies de kleuren en materialen voor de voor- en achtergrond in het palet Materialen.
3 Kies in het palet Opties voor gereedschap een gereedschap in de vervolgkeuzelijst Voorinstellingen.
4 Kies een vooringestelde penseelpunt in de vervolgkeuzelijst Penseelpunt .
5 Specificeer de penseelopties, zoals vorm, grootte, dekking, hardheid, dikte en rotatie.
6 Voer een van de volgende handelingen uit:
Sleep in de afbeelding om de kleur of het materiaal voor de voorgrond toe te passen.
Houd de rechtermuisknop ingedrukt terwijl u in de afbeelding sleept om de kleur of het materiaal voor de achtergrond toe te passen.
Met het gereedschap Airbrush bouwt u in één gebied kleur op door te klikken en de muisknop op één plaats ingedrukt te houden.
Als u een rechte lijn wilt verven, klikt u eenmaal op het beginpunt, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op het eindpunt. Om de rechte lijn voort te zetten, verplaatst u de muis naar het volgende punt, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u nogmaals met de muisknop.
De standaardinstellingen van een penseel herstellen
Tabblad Bewerken
1 Klik in het palet Opties voor gereedschap op de vervolgkeuzelijst Voorinstellingen.
2 Klik op Standaardwaarden herstellen .
De meest recente verfstreek ongedaan maken
Tabblad Bewerken
Klik op de werkbalk Standaard op Ongedaan maken .
U kunt de streek ook ongedaan maken door op Ctrl + Z te drukken of het palet Geschiedenis te gebruiken.
Meerdere verfstreken ongedaan maken
Tabblad Bewerken
Klik meerdere keren op de knop Ongedaan maken op de werkbalk Standaard.
U kunt ook meerdere keren op Ctrl + Z drukken of het palet Geschiedenis gebruiken om meerdere streken ongedaan te maken.
U kunt streken opnieuw zetten door op de werkbalk Standaard op Opnieuw te klikken, op Ctrl + Alt + Z te drukken of door het palet Geschiedenis te gebruiken.