Leren werken met Corel PaintShop Pro : Het palet Studiecentrum gebruiken

Het palet Studiecentrum gebruiken
Het palet Studiecentrum bevat nuttige informatie over taken, opties en gereedschappen in Corel PaintShop Pro, zodat beginners en ervaren gebruikers hun projecten sneller kunnen afronden. U kunt het Studiecentrum op de volgende twee manieren gebruiken: blader vanuit de startpagina door de taakwerkstroom of klik gewoon op een van de gereedschappen op de werkbalk Gereedschappen en volg de instructies op het palet Studiecentrum.
Elke taak op de startpagina bevat eigen onderwerpen met aanwijzingen over de te gebruiken gereedschappen of opties. U kunt op een bepaald onderwerp klikken om toegang te krijgen tot een bepaald gereedschap of een bepaalde menu-optie. Zo kunt u al lerend een taak uitvoeren. Vanuit het palet Studiecentrum kunt u tevens de Help oproepen om aanvullende informatie over een taak te krijgen.
Klik op de startpagina van het Studiecentrum achtereenvolgens op een taak en vervolgens op een onderwerp.
Het palet Studiecentrum weergeven of verbergen
tabblad Bewerken
Kies op het tabblad Bewerken de opties Beeld > Paletten > Studiecentrum.
Het palet Studiecentrum gebruiken
tabblad Bewerken
1 Klik op de startpagina op een taak.
De onderwerpen die verband houden met de taak verschijnen.
2 Klik op een onderwerp.
De procedure die hoort bij het onderwerp wordt weergegeven.
Bij onderwerpen waarin een gereedschap wordt beschreven, wordt het betreffende gereedschap actief. Het palet Opties voor gereedschap en andere relevante paletten worden weergegeven.
Bij onderwerpen waarin een menu-optie die aan een dialoogvenster is gekoppeld wordt beschreven, verschijnt het betreffende dialoogvenster.
3 Lees de procedure voordat u het gereedschap of de optie gebruikt.
Sommige taken en opdrachten zijn alleen beschikbaar als er een afbeelding is geopend.