Werken met maskers : Maskers weergeven

Maskers weergeven
Over beschermde gebieden wordt een maskeroverlay weergegeven om gemakkelijk onderscheid te kunnen maken tussen gebieden met en zonder masker. De maskeroverlay is een roodgetint transparant vel. Als u de transparantie van een masker in bepaalde gebieden aanpast, wijzigt de hoeveelheid rood van de maskeroverlay in die gebieden overeenkomstig.
Wanneer u een masker verft of wijzigt, wordt met de maskeroverlay weergegeven wat er wordt geverfd of gewijzigd.
U kunt een masker laag verbergen of weergeven terwijl u een afbeelding bewerkt.
De maskeroverlay weergeven of verbergen
Tabblad Bewerken
Klik op het palet Lagen op de knop Maskergebied markeren in de rechterbovenhoek van het palet.
De knop wordt geaccentueerd als de overlay is weergegeven.
U kunt de maskeroverlay ook weergeven of verbergen door Lagen > Overlay weergeven te kiezen.
De kleur en dekking van de maskeroverlay wijzigen
Tabblad Bewerken
1 Klik op het palet Lagen met de rechtermuisknop op de maskerlaag en kies Eigenschappen.
2 Klik op het tabblad Overlay.
3 Klik op Overlaykleur en kies een kleur.
4 Sleep de schuifregelaar Dekking om het dekkingsniveau in te stellen.
5 Klik op OK.
Een masker weergeven of verbergen
Tabblad Bewerken
Klik op het palet Lagen op de knop Zichtbaarheid in-/uitschakelen.
— De knop Zichtbaarheid in-/uitschakelen wanneer het masker wordt weergegeven.
— De knop Zichtbaarheid in-/uitschakelen wanneer het masker verborgen is.