Werken met RAW-foto's : Werken met XMP-bestanden

Werken met XMP-bestanden
XMP-bestanden zijn begeleidende metagegegevensbestanden van RAW-bestanden. Ze vormen een standaardmanier om bewerkingen op te slaan zonder het oorspronkelijke RAW-bestand te wijzigen. Als u een andere RAW-beeldbewerkingseditor wilt gebruiken voor uw bestanden, kunt u met XMP-bestanden gemakkelijker tussen de verschillende toepassingen werken. U kunt de XMP-metagegevens van uw RAW-bestanden lezen, opslaan, kopiëren en plakken.
Metagegevens in XMP-bestanden lezen en importeren
Klik op het tabblad Beheren, klik met de rechtermuisknop op een of meer miniaturen van RAW-foto's en kies RAW-metagegevens > Metagegevens van bestanden lezen.
Bewerkingen opslaan in XMP-bestanden
Klik op het tabblad Beheren, klik met de rechtermuisknop op een of meer miniaturen van RAW-foto's en kies RAW-metagegevens > Metagegevens naar bestand opslaan.
Metagegevens tussen XMP-bestanden kopiëren en plakken
1 Klik op het tabblad Beheren en klik met de rechtermuisknop op de miniatuur van de RAW-afbeelding met de metagegevens die u wilt kopiëren.
2 Kies RAW-metagegevens > Kopiëren.
3 Selecteer een of meer miniaturen van RAW-foto's waarop u de metagegevens wilt toepassen.
4 Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde miniaturen en kies RAW-metagegevens > Plakken.