Werken met tekst : Bijschriften en informatietekst weergeven op afbeeldingen

Bijschriften en informatietekst weergeven op afbeeldingen
U kunt tekst op uw afbeeldingen weergeven die afkomstig is uit bijschriften en EXIF-gegevens, zoals de datum waarop de opname is gemaakt, de camera die is gebruikt of de camera-instellingen. Wanneer u het dialoogvenster Info toevoegen gebruikt, wordt de tekst als aparte laag aan uw afbeeldingen toegevoegd. U kunt het dialoogvenster Info toevoegen openen via het menu Bestand of u kunt de instellingen toepassen op meerdere foto's via de wizard Batchverwerking. Zie Bestanden batchgewijs verwerken voor meer informatie over batchverwerking. U kunt de tekst opmaken, een schaduw toevoegen voor grotere zichtbaarheid en u kunt de positie van de tekst instellen.
U kunt bijschriften en EXIF-tekst op uw afbeeldingen weergeven.
Informatietekst toevoegen aan een afbeelding
tabblad Bewerken
1 Klik op Bestand > Info toevoegen.
Als u meer besturingselementen wilt weergeven, klik u op de knop Maximaliseren in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster.
2 Typ de tekst die u wilt toevoegen in het vak Bijschrift.
3 Selecteer de gewenste EXIF-gegevens die u wilt weergeven in het vak EXIF info toevoegen aan kop en klik op de knop Toevoegen (het plusteken). U kunt tussenruimte of andere tekens toevoegen tussen de EXIF-gegevenslabels in het vak Bijschrift.
4 Stel in het gebied Lettertype Eigenschappen het lettertype, de stijl, het formaat en de kleur in voor uw tekst.
5 Stel de Dekking in voor de tekst.
6 Als u een schaduw wilt toevoegen voor de tekst (zodat deze beter zichtbaar is), schakelt u het selectievakje Slagschaduw in en stelt u de eigenschappen voor de schaduw in. Zie Laagstijl Slagschaduw toevoegen voor meer informatie over de instellingen voor slagschaduwen.
7 Klik in het gebied Positie op een selectievakje en geef aan waar u de tekst wilt weergeven. U kunt de positie fijn afstemmen door de regelaars Horizontaal en Verticaal te verschuiven in het gebied Offset X | Offset Y.
Als u het bestand opslaat in een indeling die geen ondersteuning biedt voor lagen, wordt de informatietekst samengevoegd met de afbeelding.