Werken met tekst : Tekst plakken en in een vorm passen

Tekst plakken en in een vorm passen
Met de opdracht Plakken naar passend maken kunt u tekst op het klembord automatisch in een vorm in een PaintShop Pro-project laten passen. U kunt de tekst kopiƫren van een webpagina of uit een ander document en deze kan worden uitgebreid om de vectorvorm te vullen, zoals een vorm die is gemaakt met de gereedschappen Basisvorm, Rechthoek, Ovaal of Symmetrische vorm.
Tekst op het klembord in een vorm passen
tabblad Bewerken
1 Kopieer de brontekst vanuit uw browser of een andere programma naar het klembord.
2 Kies een bestaande vectorvorm of maak een vectorvorm in PaintShop Pro.
3 Kies het gereedschap Tekst en klik binnen de vectorvorm.
4 Klik met de rechtermuisknop en kies Plakken naar passend maken in het snelmenu.
De tekst wordt automatisch aangepast, zodat deze in de vorm past. Dit werkt het beste met eenvoudige vormen.