Afbeeldingen retoucheren en herstellen : Geselecteerde gebieden verplaatsen met Magic Move

Geselecteerde gebieden verplaatsen met Magic Move
Met Magic Move kunt u een deel van een afbeelding naar een nieuwe positie verplaatsen en kunt u het overgebleven lege gebied automatisch laten vullen, zodat het overeenkomt met de omringende achtergrond, zelfs als de achtergrond een textuur heeft of gevarieerd is. Deze contentgevoelige functie werkt in combinatie met uw favoriete selectiegereedschappen.
Een geselecteerd gebied verplaatsen met Magic Move
1 Kies op de werkbalk Gereedschappen een van de volgende selectiegereedschappen:
Selectiegereedschap
Selectie uit vrije hand
2 Pas de gewenste opties aan op het palet Opties voor gereedschap.
Opmerking: Als u de hoeveelheid voor Doezelen aanpast (probeer bijvoorbeeld een instelling tussen 5 en 20), kunt u de manier verbeteren waarop de selectie met de achtergrond wordt samengevoegd.
3 Selecteer het gebied dat u wilt verplaatsen in de afbeelding. U hoeft daarbij niet heel nauwkeurig te werk te gaan. Magic Move werkt het best als u een gedeelte van de achtergrond opneemt in de selectie.
4 Klik op het palet Opties voor gereedschap op de knop Magic Move .
5 Sleep het geselecteerde gebied naar een nieuwe positie in het afbeeldingsvenster.
Het resterende lege gebied wordt gevuld met een contentgevoelige vulling die overeenkomt met de omringende achtergrond.
Als u niet direct de eerste keer het verwachte resultaat behaalt, kunt u het met deze tips proberen:
Het is eenvoudig om de bewerking ongedaan te maken en Magic Move opnieuw toe te passen.
U kunt het Kloonpenseel gebruiken om gebieden te retoucheren.
U kunt gebieden vermengen met retoucheergereedschappen, zoals Uitsmeren of Verzachten.