Foto's bekijken, ordenen en zoeken : De kalender gebruiken om afbeeldingen te zoeken
De kalender gebruiken om afbeeldingen te zoeken
Met het zoeken via kalender kunt u foto's zoeken naargelang de datum waarop deze genomen zijn. U kunt zoeken op een specifieke datum of een datumbereik selecteren in een kalendermaand. De datum waarop afbeeldingen zijn aangemaakt, wordt op de kalender aangegeven. Zie “Een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren” op pagina 83 als u een zoekopdracht wilt uitvoeren die meerdere maanden of jaren beslaat.
Opmerking: Als u een foto bewerkt of opslaat, wordt de datum van wijziging ook weergegeven in de zoekopdracht via kalender.
* Afbeeldingen zoeken met de kalender
tabblad Beheren
1 Klik in het palet Navigatie op het tabblad Verzamelingen.
2 Klik op de knop Kalender .
Het dialoogvenster Zoeken op datum wordt geopend. Op dagen die in rood zijn aangegeven, zijn afbeeldingen aangemaakt.
3 Kies een van de volgende opties:
Klik op de knop Vandaag voor foto's die vandaag zijn gemaakt.
Voor een bepaalde datum en maand klikt u op de knoppen Vorige (jaar/maand) en Volgende (maand/jaar) en kiest u een datum.
Voor een datumbereik gebruikt u de knoppen Vorige en Volgende om de maand en het jaar te selecteren. Vervolgens houdt u de Shift-toets ingedrukt, klikt u eerst op de eerste en vervolgens op de laatste datum van het bereik.
Voor niet-opeenvolgende datums gebruikt u de knoppen Vorige en Volgende om de maand en het jaar te selecteren. Vervolgens houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op de datums.
Als u op een datum of datumbereik klikt, worden in het palet Ordenen miniaturen weergegeven van foto's die voldoen aan de datumcriteria.
4 Klik op Sluiten om het dialoogvenster Zoeken op datum te sluiten.