Werken met kleuren en materialen : Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen
Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen
Paletafbeeldingen zijn afbeeldingen met een kleurdiepte tussen de 2 en 256 kleuren. Bij paletafbeeldingen kiest u de voor- en achtergrondkleur niet in de Kleurenkiezer, maar op de pagina Kleuren.
* Kleuren kiezen voor paletafbeeldingen
tabblad Bewerken
1 Voer een van de volgende handelingen uit op het palet Materialen:
Klik op Kleur van voorgrond en penseelstreek om een voorgrondkleur te kiezen.
Klik op Achtergrond- en vulkleur om een achtergrondkleur te kiezen.
Wanneer u op een kleurvak klikt, wordt de pagina Kleur geopend en verschijnt het palet.
2 Selecteer in de vervolgkeuzelijst Sorteervolgorde de hoe de kleuren gesorteerd moeten worden:
Palet — gesorteerd op volgorde van kleuren in het palet
Kleurtoon — gesorteerd op kleur
Luminantie — gesorteerd op helderheidswaarde
3 Klik op een kleur.
4 Klik op OK.
De optie Documentpalet weergeven moet ingeschakeld zijn om op het palet Materialen alleen de kleuren weer te geven die beschikbaar zijn voor paletafbeeldingen. Kies Bestand Voorkeuren Algemene programmavoorkeuren, klik op Paletten in de lijst en selecteer de optie Documentpalet weergeven. Zie Voorkeuren voor weergave en caching instellen voor meer informatie.