Vectorobjecten tekenen en bewerken : Vectorobjecten kopiëren en verplaatsen
Vectorobjecten kopiëren en verplaatsen
U kunt vectorobjecten kopiëren en verplaatsen met de opdrachten Knippen, Kopiëren en Plakken. Zie Een vectorobject verplaatsen voor meer informatie over het nauwkeurig verplaatsen van objecten.
* Een vectorobject kopiëren of verplaatsen
tabblad Bewerken
1 Selecteer het gereedschap Pen op de werkbalk Gereedschappen.
2 Klik op het palet Opties voor gereedschap op de knop Bewerkingsmodus .
3 Klik op een contour en dubbelklik vervolgens op één tekenpunt om alle tekenpunten te selecteren.
4 Kies Objecten Bewerken en selecteer een van de volgende opdrachten:
Kopiëren — hiermee kopieert u de geselecteerde contour naar het Windows-klembord.
Knippen: — hiermee verwijdert u de geselecteerde contour en zet u deze op het Windows-Klembord. Als het object slechts één contour heeft, wordt met deze opdracht het hele object verwijderd.
5 Klik waar u de contour naartoe wilt kopiëren of verplaatsen.
6 Kies Bewerken en kies een van de volgende opties:
Plakken als nieuwe vectorselectie — hiermee plakt u vectorobjecten op dezelfde laag.
Plakken als nieuwe laag — hiermee plakt u vectorobjecten als een nieuwe laag.
Plakken als nieuwe afbeelding — hiermee plakt u vectorobjecten als een nieuwe afbeelding.