Basisvormen maken
U kunt basisvormen tekenen, zoals bijschriften, pijlen, bloemen en toestellen.
* Een basisvorm tekenen
tabblad Bewerken
1 Kies het gereedschap Basisvorm op de werkbalk Gereedschappen.
Opmerking: Als u de basisvorm op de huidige vectorlaag wilt plaatsen, schakelt u het selectievakje Op vector maken in op het palet Opties voor gereedschap. Als er geen vectorlaag bestaat wanneer u dit selectievakje inschakelt, wordt er een gemaakt voor de basisvorm. Als dit selectievakje niet is ingeschakeld, wordt de basisvorm op een rasterlaag geplaatst. U kunt een basisvorm gemakkelijker bewerken wanneer deze op een vectorlaag is geplaatst.
2 Kies op het palet Opties voor gereedschap een optie in de vervolgkeuzelijst Vormen.
Als u de opties wilt filteren, kiest u een categorie in de vervolgkeuzelijst Categorie.
3 Sleep om de vorm te maken.
Opmerking: als u een aangepaste vulling wilt toepassen, schakelt u het selectievakje Stijl behouden uit. Klik op het palet Materialen in het vak Eigenschappen van achtergrond en vulling en kies een vulkleur. Klik in het vak Eigenschappen van voorgrond en streek en kies een omtrekkleur. Als u niet wilt dat de lijnsegmenten een vulling hebben, klikt u op de knop Transparant .
4 Sleep om de vorm te tekenen.

U kunt ook

Een lijnstijl kiezen
Selecteer een optie in de vervolgkeuzelijst Lijnstijl.
Een streekbreedte kiezen (in pixels)
Typ of stel een waarde in voor het besturingselement Breedte.
De weergave van een vorm vloeiender maken
Schakel het selectievakje Anti-alias in.
Een verbindingsstijl toepassen
Kies een optie in de vervolgkeuzelijst Hoekpunt. Als u Verstekhoek kiest, geeft u een waarde op voor het besturingselement Versteklimiet om de graden voor de hoek in te stellen. Hoe hoger de waarde, des te puntiger is de hoek.
Een vorm maken met dezelfde hoogte-breedteverhouding als die in de lijst Vormen
Houd Shift ingedrukt terwijl u sleept.
Het middelpunt van de vorm plaatsen waar u klikt
Klik met de rechtermuisknop en sleep.
U kunt de instellingen van het palet Opties voor gereedschap opslaan als voorinstellingen. Zie Voorinstellingen gebruiken en maken voor meer informatie.