360°-foto's bewerken : Een statief verwijderen uit een 360°-foto
Een statief verwijderen uit een 360°-foto
U kunt een statief, een hand of een ander hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het vasthouden van uw 360°-camera uit uw 360°-foto's verwijderen. Er wordt gebruikgemaakt van de contentgevoelige functie voor het vullen Magisch vullen om een monster te nemen van de achtergrond en om het geselecteerde gebied te laten verdwijnen.
Magisch vullen is een contentgevoelige functie waarmee u ongewenste elementen uit uw foto's kunt verwijderen.
Het gereedschap Selectie uit de vrije hand is gebruikt om het gebied met het statief min of meer nauwkeurig te omsluiten. Magisch vullen maakt gebruik van een contentgevoelige technologie om het statief uit de foto te verwijderen.
* Ga als volgt te werk om een statief te verwijderen uit een 360°-foto
1 Open een foto die is gemaakt met een 360°-camera in PaintShop Pro.
Er verschijnt een bericht. U kunt namelijk een keuze maken tussen bewerken in het venster 360°-foto en bewerken in het menu Aanpassen of Effecten op het tabblad Bewerken.
2 Klik op Bewerken in 360°-foto.
3 Klik in het venster 360°-foto op Tripod verwijderen.
4 Selecteer een optie in het gedeelte Positie.
5 Kies een selectiegereedschap in het gedeelte Selecties met selectiegereedschappen.
6 Sleep in het voorbeeldgebied om het gebied in te sluiten dat u wilt verwijderen. U hoeft niet heel nauwkeurig te werk te gaan. U kunt een gedeelte van het omringende gebied opnemen in de selectie.
7 Stel de waarde in voor Doezelen om te bepalen hoe de randen van de vulling met de achtergrond worden samengevoegd.
8 Klik op Magisch vullen. Als u het resultaat fijn wilt afstemmen, kunt u de stappen voor selectie en Magisch vullen opnieuw uitvoeren.
9 Klik op Opslaan als, en sla uw bestand met een nieuwe naam op en selecteer de oorspronkelijke bestandsindeling. Sluit het venster 360°-foto om terug te keren naar het hoofdtoepassingsvenster.