Vectorobjecten tekenen en bewerken : Vectorobjecten selecteren
Vectorobjecten selecteren
U moet een vectorobject eerst selecteren voordat u het kunt bewerken. U kunt een of meer objecten op dezelfde laag selecteren of objecten op verschillende lagen selecteren. U kunt vectorobjecten selecteren met het selectiegereedschap of het palet Lagen. Met het selectiegereedschap kunt u snel een of meer vectorobjecten selecteren. Met het palet Lagen kunt u vectorobjecten selecteren ongeacht of deze elkaar overlappen of momenteel worden weergegeven in het afbeeldingsvenster. Zie Lagen weergeven voor meer informatie over het weergeven en verbergen van lagen.
* Vectorobjecten selecteren met het Selectiegereedschap
tabblad Bewerken
1 Kies het Selectiegereedschap op de werkbalk Gereedschappen.
2 Klik op het object dat u wilt selecteren.
Als u meerdere objecten wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de objecten klikt.
* Vectorobjecten selecteren vanuit het palet Lagen
tabblad Bewerken
1 Klik op het palet Lagen op het plusteken (+) naast een laag als u alle objecten op de laag wilt weergeven.
2 Klik op de laagnaam voor het vectorobject.
De laagnaam wordt vetgedrukt weergegeven.
Als u meerdere objecten wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op elke objectnaam klikt.