360°-foto's bewerken : Planeeteffecten toepassen op 360°-foto's
Planeeteffecten toepassen op 360°-foto's
U kunt uw 360°-foto's transformeren in afbeeldingen in een miniplaneet-stijl of in een konijnenhol-stijl door Planeeteffecten toe te passen. Deze effecten worden ook wel 'sferisch panorama' genoemd en wikkelen feitelijk de onderrand (om een kleine planeet te maken) of bovenrand (om een konijnenhol-tunnel te maken) van een 360°-afbeelding in een sferische vorm.
Belangrijk! Met het toepassen van planeeteffecten worden de 360°-metagegevens uit afbeeldingen verwijderd. Het is dus belangrijk dat u de nieuwe afbeelding met een nieuwe bestandsnaam opslaat, zodat de oorspronkelijke foto behouden blijft.
* Ga als volgt te werk om een planeeteffect toe te passen op een 360°-foto.
1 Open een foto die is gemaakt met een 360°-camera in PaintShop Pro.
Er verschijnt een bericht. U kunt namelijk een keuze maken tussen bewerken in het venster 360°-foto en bewerken in het menu Aanpassen of Effecten op het tabblad Bewerken.
2 Klik op Bewerken in 360°-foto.
3 Klik in het venster 360°-foto op Planeeteffecten.
4 Kies een van de volgende opties in het gedeelte Effecten:
Kleine planeet: Gebruikt de onderrand van de afbeelding als het middelpunt van de bol
Konijnenhol: Gebruikt de bovenrand van de afbeelding als het middelpunt van de bol
5 Pas de schuifregelaar Roteren aan om de rotatie van de bol in te stellen.
6 Pas de schuifregelaar Gezichtsveld aan om de camerapositie voor de scène in te stellen (vergelijkbaar met zoomen).
7 Kies een instelling voor de Hoogte-breedteverhouding van de afbeelding.
8 Klik op Opslaan als en sla uw bestand met een nieuwe naam op. Sluit het venster 360°-foto om terug te keren naar het hoofdtoepassingsvenster.