Belichtingen en inhoud samenvoegen : Foto's samenvoegen met Foto's samenvoegen
Foto's samenvoegen met Foto's samenvoegen
Met Foto's samenvoegen kunt u twee of meer foto's met hetzelfde tafereel combineren en precies kiezen wat u wilt behouden of verwijderen uit het tafereel. Hieronder volgen enkele voorbeelden:
Door zich verplaatsende objecten, zoals mensen of auto's, uit een foto te verwijderen, kunt u in een drukke stad een foto maken van een lege straat.
U kunt een groepsfoto corrigeren waarbij één persoon knippert of wegkijkt. Plaats hier gewoon een betere pose van de persoon van een andere foto in.
Toon uw creativiteit door dezelfde persoon meerdere keren in eenzelfde foto af te beelden.
Foto's samenvoegen kan worden gebruikt om perfecte groepsfoto's te maken.
Hoe maak ik foto's die werken met Foto's samenvoegen?
Neem vanaf een statief of stabiel standpunt twee of meer foto's met een tussenruimte van enkele seconden. Gebruik de camera-instellingen voor alle foto's.
Fototip: Gebruik handmatige instellingen op uw camera. Zo weet u zeker dat de foto's dezelfde afmetingen, diafragma, sluitersnelheid en ISO-waarde hebben.
* Gebruiken van Foto's samenvoegen
1 Klik op het tabblad Beheren en selecteer de foto's die u wilt samenvoegen.
2 Klik op Bestand Foto's samenvoegen.
3 Klik op Uitlijnen in het gebied Uitlijning.
U kunt de resultaten weergeven door het selectievakje Voorbeeld uitlijning (onder aan het deelvenster) in te schakelen.
Als u verschoven randen rond de foto's wilt bijsnijden, kruist u de optie Automatisch bijsnijden aan.
4 Klik in de lade op een miniatuur.
De bijbehorende foto wordt in het schermgedeelte voorbeeld weergegeven.
5 Doe het volgende in het gedeelte Aangepast bewerken:
Klik op Penseel in en sleep in het voorbeeld over het gebied dat u wilt behouden. U hoeft dit niet te precies te doen.
Klik op Penseel uit en sleep in het voorbeeld over het gebied dat u wilt verwijderen.
Klik op Automatisch penseel als u wilt dat het programma automatisch de verschillen tussen de afbeeldingen moet zoeken. Laat de penseelsmarkeringen zoals ze zijn om ghosting (spookvorming) en andere verschillen te verwijderen, of gebruik ze als startpunt voor aangepaste penseelstreken.
Markeer het selectievakje Bewegende voorwerpen insluiten en klik op Automatisch penseel om de verschillen tussen foto's automatisch te detecteren en te behouden (bijvoorbeeld als u een beeld met meerdere poses wilt opnemen).
6 Herhaal het bewerkingsproces voor andere foto's door op miniaturen in de lade te klikken en door penseelstreken toe te passen.
7 Klik op Verwerken.
Controleer het resultaat in het schermgedeelte voorbeeld. Als u uw instellingen wilt aanpassen of verder wilt gaan met bewerking, klikt u op Terug.
8 In het venster Stap 2: Fijnafstemmen gebruikt u een of meerdere gereedschappen om de afbeelding aan te passen. Zie Werken met Aanpassen voor meer informatie.
9 Voer een van de volgende handelingen uit:
Klik op Bewerken om door te gaan met het bewerken van de foto. Het venster Foto's samenvoegen blijft geopend.
Klik op Opslaan en afsluiten om het bestand op te slaan, het venster Foto's samenvoegen te sluiten en terug te gaan naar het werkvlak.

U kunt ook

De penseelgrootte wijzigen
Sleep de schuifregelaar Penseelgrootte.
Penseelstreken verfijnen of wissen
Klik op Wisser en sleep deze over een penseelstreek in de afbeelding.
Alle penseelstreken verwijderen
Klik op Wissen.
De kleur van penseelstreken wijzigen
Klik op de pijl naast het kleurenstaaltje Penseel in of Penseel uit en klik op een nieuwe kleur.
Verbergen of weergeven van penseelstreken in het schermgedeelte met de afbeelding.
Schakel het selectievakje Penseelstreken weergeven in of uit.
Klik voor de beste resultaten in de lade van het venster in Stap 1 op het miniatuur van de afbeelding die het minste zal veranderen, en klik op de knop Vergrendelen om de gekozen afbeelding als achtergrond te selecteren. Klik nogmaals op de knop Vergrendelen om de achtergrond weer te ontgrendelen.