Een achtergrond kiezen
Wanneer u Painting Creator opent, wordt op het doek/in het voorbeeldgebied standaard een semitransparante achtergrond weergegeven op basis van wat momenteel in het voorbeeldgebied van VideoStudio wordt weergegeven. Deze achtergrond wordt alleen ter referentie gebruikt en wordt niet weergegeven in de eindanimatie of -afbeelding die u schildert (tenzij u andere voorkeuren instelt). U kunt de achtergrond wijzigen, zodat een standaardkleur of een andere afbeelding wordt weergegeven.
Zie De voorkeuren voor Painting Creator instellen voor informatie over het wijzigen van de standaardinstellingen voor de achtergrond.
Achtergronddekking
U kunt de waarde voor Achtergronddekking aanpassen aan uw workflow en u kunt dit vóór of tijdens de schildersessie doen. Bijvoorbeeld:
Achtergronddekking = 0: Effen witte achtergrond, ideaal als u een schilderij helemaal van voren af aan begint.
Achtergronddekking = 30: Hiermee kunt u voldoende van de achtergrond zien zodat u kunt overtrekken of bepalen hoe uw penseelstreken eruit zien tegen de achtergrondafbeelding.
Achtergronddekking = 100: Hiermee kunt u kleurmonsters nemen van de achtergrondafbeelding, zodat de schilderkleuren overeenkomen met de kleuren van de achtergrondafbeelding.
* De achtergrond wijzigen
1 Klik op de werkbalk van het venster Painting Creator op de knop Achtergrondafbeelding .
2 Kies een van de volgende opties in het venster Optie achtergrondafbeelding:
Standaard achtergrondkleur gebruiken: Hiermee wordt een effen achtergrondkleur weergegeven, op basis van de kleur die bij de Voorkeuren is ingesteld (wit is de standaardkleur).
Huidige afbeelding op tijdlijn: Hiermee wordt weergegeven wat momenteel in het voorbeeldgebied van VideoStudio wordt weergegeven (op basis van de positie van de scrubber/afspeelkop in de tijdlijn).
Afbeelding aanpassen: Hiermee kunt u een JPG-, PNG- of BMP-afbeelding kiezen die u als achtergrond kunt gebruiken.