Een audiobron kiezen voor het multicameraproject
Na het importeren en synchroniseren van uw clips in de Multicamera Editor, kunt u beslissen welke audio u voor uw project wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld vier videoclips hebt en deze allemaal audio bevatten, raden we u aan dat u alle clips één voor één beluistert en vervolgens de clip kiest met de beste geluidskwaliteit. U kunt ook een afzonderlijke audioclip gebruiken.
Via andere opties kunt u de audio gebruiken van alle clips, van geen van de clips of overschakelen tussen de audio (Automatisch) bij het overschakelen tussen camera's. Deze laatste optie kunt u bijvoorbeeld kiezen voor audio die is vastgelegd tijdens sportopnamen of andere actieopnamen.
Standaard wordt de audio voor Camera 1 geselecteerd.
* Een audiobron kiezen voor uw multicameraproject
1 Zorg ervoor dat de clips worden weergegeven en klik op de tijdlijnwerkbalk van de Multicamera Editor op het vak Hoofdaudio, en kies een Camera- of Audio-clip. Klik op Afspelen om de geluidskwaliteit van elke clip te beluisteren.
2 Kies de Camera- of Audio-clip die u voor het project wilt gebruiken. De audio van alle andere tracks wordt gedempt.
Andere opties zijn onder andere:
Automatisch — Schakelt over naar de audio van de clip die u afspeelt.
Geen — Er wordt geen audio toegevoegd aan het multicameraproject. U kunt audio toevoegen in VideoStudio na het verlaten van de Multicamera Editor.
Alle camera's — Speelt audio van alle clips tegelijk af.
 
Tip: als u de audio wilt gebruiken na het afsluiten van de Multicamera Editor, moet u er rekening mee houden dat de instelling die u kiest in Hoofdaudio bepaalt welke tracks beschikbaar zijn als audiotracks in VideoStudio.