Video- en audiofragmenten synchroniseren in multicameraprojecten
U kunt uw video- en audioclips synchroniseren, zodat ze allemaal op hetzelfde moment worden uitgelijnd. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is door de audio voor elke clip te laten analyseren door de Multicamera Editor en de clips automatisch te laten synchroniseren. Als u de opnamen hebt gepland, kunt u een speciaal audiosignaal gebruiken, zoals in uw handen klappen (vergelijkbaar met een clapperboard of filmklapper bij professionele opnamen). Bij bepaalde gebeurtenissen horen natuurlijke geluidssignalen die het synchronisatieproces kunnen helpen, zoals bij muziekoptredens of sportevenementen met een startsignaal.
U kunt clips ook synchroniseren met markeringen, de opnametijd of u kunt ze handmatig aanpassen door de clips in de tijdlijn naar de gewenste tijdcode te slepen. U kunt bijvoorbeeld een gemeenschappelijk visueel element gebruiken, zoals een flits, om video's handmatig te synchroniseren. Deze methoden zijn handig als de video-opnamen geen audio hebben of als de golfvormen voor de audio in de clips moeilijk te synchroniseren zijn, of gewoonweg omdat u clips liever handmatig uitlijnt.
In bepaalde gevallen moet u een combinatie van de synchronisatieopties gebruiken. Dat hangt van uw bronopnamen af.
* Video- en audioclips synchroniseren in de Multicamera Editor
1 Na het importeren van de clips in de Multicamera Editor, kiest u een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst Type bronsynchronisatie op de werkbalk:
Audio — Klik op de knop Synchroniseren naast de keuzelijst om de clips op de tijdlijn te synchroniseren. NB: uw videoclips moeten audio bevatten als u deze optie wilt gebruiken.
Markering — Selecteer een clip op de tijdlijn, speel de clip af of schuif naar de gewenste positie met behulp van een visuele aanwijzing, en klik op de knop Markering instellen/verwijderen op de werkbalk om een markering toe te voegen. Klik op de knop Synchroniseren op de werkbalk om de clips op basis van de markeringen uit te lijnen nadat u een markering hebt toegevoegd aan elke clip.
Datum/tijd opname — Klik op de knop Synchroniseren om de clips te synchroniseren op basis van de opnamedatum en -tijd, zoals aangeduid in de metagegevens die op de camera zijn vastgelegd. NB: de klokken op de camera's moeten gelijklopen als u nauwkeurig resultaat wilt verkrijgen.
Handmatig — Sleep elke clip naar de gewenste positie op de tijdlijn op basis van een visuele aanwijzing.
 
NB: Als er clips zijn die u wilt uitsluiten van het synchronisatieproces, klikt u op de knop Van synchronisatie uitsluiten op de betreffende track. Klik opnieuw op de knop (Voor synchronisatie inschakelen ) om de track op te nemen.
 
Tip: na het synchroniseren van de clips kunt u de knop Vergrendelen op de afzonderlijke tracks gebruiken om ervoor te zorgen dat de tracks gesynchroniseerd blijven tijdens het bewerken.