De werkbalk gebruiken
Op de werkbalk hebt u gemakkelijk toegang tot veel bewerkingsopdrachten. U kunt de projectweergave wijzigen, in- en uitzoomen op de tijdlijn en verschillende hulpmiddelen starten waarmee u op efficiƫnte wijze bewerkingen kunt uitvoeren. U kunt de werkbalk aanpassen door gereedschappen weer te geven of te verbergen.
 
 
Onderdeel
Beschrijving
Storyboardweergave
Toont miniaturen van uw media in chronologische volgorde.
Tijdlijnweergave
Hiermee kunt alle frames van uw fragmenten nauwkeurig bewerken op aparte tracks en andere elementen, zoals titels, overlays, stemmen en muziek toevoegen en plaatsen.
Vervangingsmodus
Hiermee kunt u fragmenten uit de bibliotheek slepen en neerzetten om fragmenten op de tijdlijn te vervangen. Wanneer de modus niet is ingeschakeld, moet u Ctrl ingedrukt houden als u fragmenten op de tijdlijn door fragmenten uit de bibliotheek wilt vervangen.
Werkbalk aanpassen
Hiermee kunt u afzonderlijke gereedschappen op de werkbalk weergeven of verbergen.
Ongedaan maken
Hiermee wordt de laatste actie ongedaan gemaakt.
Opnieuw
Hiermee wordt de laatste handeling die ongedaan was gemaakt opnieuw uitgevoerd.
Gereedschap Invoegen
Hiermee kunt u een bijgesneden fragment in de tijdlijn slepen, zodat u kunt wijzigen welke frames worden weergegeven. De duur van het fragment in de tijdlijn wordt niet gewijzigd.
Gereedschap Uitrekken
Hiermee kunt u de snelheid van het fragment wijzigen doordat het fragment interactief op de tijdlijn wordt uitgerekt of gecomprimeerd.
Gereedschap Rollen
Hiermee kunt u het begin- en eindpunt tussen twee bijgesneden fragmenten in de tijdlijn slepen, waarmee u de duur van de twee fragmenten aanpast.
Gereedschap Schuiven
Hiermee kunt u de eindpunten van een bijgesneden fragment op de tijdlijn aanpassen zonder dat dit van invloed is op de naastgelegen fragmenten.
Optie opnemen/vastleggen
Toont het Opname/vastlegoptiepaneel waarin u video kunt vastleggen, bestanden kunt importeren, commentaarstemmen kunt opnemen en momentopnames kunt maken.
Geluidsmix
Hiermee start u de Surround Sound-mixer en de multitrack-audiotijdlijn waarmee u uw geluidsinstellingen kunt aanpassen.
Auto muziek
Hiermee opent uw het Automuziekoptiespaneel waarin u achtergrondmuziek aan uw project kunt toevoegen in een groot aantal verschillende stijlen en stemmingen. U kunt de muziek aanpassen aan de duur van uw project.
Beweging volgen
Hiermee wordt het dialoogvenster Beweging volgen geopend, waarin u volgpaden voor specifieke elementen in geselecteerde videofragmenten kunt maken.
Ondertiteleditor
Hiermee wordt het dialoogvenster Ondertiteleditor geopend, waarin u segmenten kunt detecteren en ordenen voor het op eenvoudige wijze toevoegen van titels in geselecteerde videofragmenten.
Multicamera Editor
Hiermee wordt de Multicamera Editor geactiveerd en kunt u de geselecteerde media importeren.
 
Time Remapping
Hiermee wordt het dialoogvenster Tijd remapping geopend, waarmee u besturingselementen voor de snelheid kunt gebruiken voor het vertragen, versnellen, omkeren of bevriezen van de frames in een videofragment.
 
Mask Creator
Hiermee wordt het dialoogvenster Mask Creator geopend, waarmee u een video- of stilstaand masker kunt maken.
Pannen en zoomen
Hiermee activeert u het dialoogvenster Pannen en zoomen, waarmee u pan- en zoomeffecten kunt toepassen met behulp van keyframes.
3D-titelbewerker
Hiermee activeert u het dialoogvenster 3D-titelbewerker, waarmee u driedimensionale titels kunt maken en opslaan.
Sjabloonmaker voor gesplitst scherm
Hiermee wordt de Sjabloonbewerker geopend, waarin u sjablonen voor een gesplitst scherm kunt maken of bewerken. Hiermee kunt u meerdere video's tegelijk afspelen in een creatieve indeling.
Painting Creator
Hiermee start u Painting Creator, waarmee u schilder-, teken- of schrijfstreken kunt opnemen als een animatie of als een stilstaande afbeelding die u op uw project kunt toepassen als overlayeffect.
Inzoomen en uitzoomen
Hiermee kunt u de weergave van de tijdlijn aanpassen met de zoomschuifregelaar en zoomknoppen.
Project passen in tijdlijnvenster
Hiermee kunt u uw projectweergave zo aanpassen dat uw volledige tijdlijn wordt weergegeven.
Projectduur
Hiermee geeft u de totale duur van het project weer.
 
* Gereedschappen op de tijdlijnwerkbalk weergeven of verbergen
1 Klik op de tijdlijn op de knop Werkbalk aanpassen .
2 Klik in het venster Werkbalk aanpassen op de selectievakjes naast de gereedschappen die u wilt weergeven (vinkje) of verbergen (geen vinkje) op de werkbalk.