Nieuwe functies in Corel VideoStudio 2021
Dankzij nieuwe creatieve functies en verbeteringen in favoriete functies kunt u sneller prachtig ogende video's maken in VideoStudio. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste updates.
Nieuw! Sjablonen voor Rechtstreekse projecten
Bespaar tijd en energie door snel het uiterlijk van populaire videostijlen te creëren met nieuwe sjablonen voor Rechtstreekse projecten. Selecteer een sjabloon, sleep uw video en zet deze hierin neer, en u kunt aan de slag met exporteren. U kunt populaire 'viral' fragmenten namaken, inleidingen met een thema toevoegen, staande video in liggende modus weergeven, sjablonen voor marketingpromotie repliceren en nog heel veel meer. Zie Sjablonen voor Rechtstreekse projecten gebruiken voor meer informatie.
Nieuw! AR-stickers
Maak uw volgende project direct leuker met de nieuwe AR-stickers. Deze stickers kunnen gezichten volgen: ze herkennen gelaatstrekken en brengen deze in kaart. U kunt allerlei grappige elementen importeren en toepassen, zoals flaporen, rare ogen, overdreven grote zonnebrillen, gekke hoedjes, op elk project. AR-stickers toevoegen is de ideale manier om reacties te benadrukken en uw gaming- en reactievideo's en studielessen op te vrolijken. Zie AR-stickers voor meer informatie.
Verbeterd! Premiumeffecten, alleen in Ultimate
Gebruikers van Ultimate krijgen toegang tot een uitgebreide collectie met toonaangevende premiumeffecten van NewBlueFX en proDAD. Bereik opmerkelijke creatieve transformaties, maak de boel interessanter met 3D-titels en bepaal de sfeer voor elke gewenste scène. Profiteer van de geoptimaliseerde effectpakketten van NewBlueFX en meer dan 100 nieuwe VitaScene-effecten van proDAD. Breng in real-time correcties aan in trillende opnamen die met handheldapparatuur zijn gemaakt met de verbeterde Mercalli-beeldstabilisatietool van proDAD. Corrigeer heel gemakkelijk oneffenheden, pas lenscorrecties toe, verbeter en kalibreer de kleur, maak reflecties en nog heel veel meer.
Verbeterd! Beweging aanpassen
Profiteer van de tools om beweging aan te passen om uw bewegingseffecten fijn af te stemmen. De nieuwe functie voor automatische bewegingsvervaging berekent de omvang, positie en draaiing van de veranderingen die tussen twee keyframes plaatsvinden, waarna het vervagingseffect met optimale waarden wordt toegepast om de beweging er zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien. U kunt animatie van voorwerpen geleidelijk en naadloos laten beginnen en eindigen. Ontdek de verbeteringen in de projectvoorbeeldweergave waarmee u kunt nagaan hoe uw animatie er met de andere clips op de tijdlijn uitziet. Profiteer van het gemak van het bewerken van meerdere items tegelijk met gegroepeerde clips en titels en wissel eenvoudig tussen objecten. Zie Beweging aanpassen voor meer informatie.
Verbeterd! Mask Creator (Ultimate)
Videomaskers vormen een krachtige tool waarmee u zaken variërend van basiscorrecties tot creatieve verbeteringen kunt toepassen. Met VideoStudio Ultimate 2021 worden de creatieve mogelijkheden van Mask Creator uitgebreid met een nieuwe besturing voor keyframes waarmee u snel en doelmatig de positie, het formaat en de hoeken van uw videomaskers kunt aanpassen. Ga direct aan de slag met Mask Creator, zonder eerst clips te selecteren, om vensters in uw project te maken en speciale effecten en overgangen in bioscoopkwaliteit te bereiken. Maak aangepaste maskers voor het verwijderen van objecten uit opnamen en focus bewerkingen op specifieke gebieden in uw fragmenten. Zie Werken met de Mask Creator (Ultimate) voor meer informatie.
Verbeterd! Sjabloonbewerker voor een gesplitst scherm (Ultimate)
VideoStudio Ultimate 2021 biedt verbeterde tools waarmee u slimmer kunt werken met projecten met een gesplitst scherm. Bestuur objecten met groter gemak in de verbeterde Sjabloonbewerker voor een gesplitst scherm door van de nieuwe opties te profiteren voor het in- en uitzoomen op het voorbeeldvenster. U hoeft uw aanpassingen niet steeds te herhalen: u kunt tijd besparen door snel bewerkingen in de keyframes te kopiëren en plakken. Met de nieuwe vervangingsmodus kunt u uw persoonlijke clips slepen en neerzetten om generieke placeholders eenvoudig en doelmatig te vervangen. Zie Videosjablonen voor een gesplitst scherm voor meer informatie.
Verbeterd! Gebruiksgemak
Profiteer van een meer intuïtieve bewerkingservaring van importeren tot exporteren dankzij de verbeteringen in het gebruik. Het is eenvoudig om video te slepen en neer te zetten om generieke placeholderclips te vervangen en projecten doelmatiger samen te stellen. Pas de kleur aan met de nieuwe kleurselectie, die vernieuwde paletten bevat, zodat u voorkeurstinten sneller kunt toepassen. Met de nieuwe vervangingsmodus kunt u opnamen probleemloos slepen en neerzetten in sjablonen voor Rechtstreekse projecten of video's voor een gesplitst scherm.
Verbeterd! Prestaties
Werk sneller dankzij een geoptimaliseerde bewerkingsworfkflow en profiteer van grote verbeteringen in de prestaties in het product als geheel. VideoStudio Ultimate 2021 is geoptimaliseerd voor AMD en nVidia, waarmee voorbeeldweergaven voor projecten aanzienlijk worden verbeterd en uw workflow wordt versneld wanneer u met populaire bestandsindelingen werkt. U kunt doelmatig bewerken met kleinere proxybestanden die de voorbeeldweergave van projecten versnellen, waarbij de kwaliteit van het oorspronkelijke bestand in hoge resolutie voor export behouden blijft. Profiteer van de betrouwbare prestaties en stabiliteit in VideoStudio 2021.