Overlayfragmenten : De algehele transparantie van overlayfragmenten aanpassen
De algehele transparantie van overlayfragmenten aanpassen
U kunt snel de algehele transparantie van een overlayfragment aanpassen en een semitransparant effect bereiken. Zie “Overlayfragmenten samenvoegen met de achtergrond” op pagina 165 als u meer controle wilt over de manier waarop overlayfragmenten met de achtergrond worden samengevoegd.
U kunt de transparantie van tracks ook aanpassen met de modus Tracktransparantie. Zie “Transparantie van de tracks” op pagina 108.
Transparantie toepassen op een overlayfragment
1 Selecteer een overlayfragment op de Tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op Masker- & chromatoets op het tabblad Effect.
3 Schakel het selectievakje Overlayopties selecteren in en voer een waarde in het vak Transparantie in de linkerbovenhoek in.