Media bewerken : Kleurverbetering met opzoektabellen (LUT-profielen)
Kleurverbetering met opzoektabellen (LUT-profielen)
U kunt de kleur van uw videofragmenten verbeteren door een opzoektabelbestand, ook wel een LUT-profiel genoemd., toe te passen. LUT-profielen worden meestal gebruikt om een specifiek filmuiterlijk te creëren dat van invloed is op de algehele sfeer van het fragment. De LUT-profielen bevatten kleurwaarden die in combinatie met de kleurwaarden van het fragment het nieuwe resultaat opleveren.
NB: Als u de kleur in uw videofragment wilt corrigeren, is het aan te raden om dit te doen voordat u een LUT-profiel toepast, met name als u meerdere videofragmenten die u eenzelfde kleuring wilt verlenen.
Met LUT-profielen kunt u een specifiek filmuiterlijk of een specifiek creatief uiterlijk creëren.
Een LUT-profiel toepassen op een videofragment
1 Selecteer het fragment waarvoor u de kleur wilt verbeteren op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop Basis en kies in het gedeelte Kleurcorrectie een LUT-bestand in de vervolgkeuzelijst LUT-profiel.
Als het gewenste profiel niet wordt vermeld, klikt u op de knop Bladeren en kiest u het gewenste bestand (in de bestandsindeling .cube).
4 Als u het uiterlijk fijn wilt afstemmen, gebruikt u de besturingselementen in het gedeelte Kleurcorrectie.
Er wordt een pictogram weergegeven in de linkerbovenhoek van videofragmenten waarop een LUT-profiel is toegepast.
Een LUT-profiel verwijderen uit een videofragment
1 Selecteer het videofragment op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop Basis en kies in het gedeelte Kleurcorrectie de optie Geen in de vervolgkeuzelijst LUT-profiel.