Rondleiding door werkruimte : De werkruimte aanpassen
De werkruimte aanpassen
De nieuwe werkruimte is ontworpen met het oog op een betere bewerkingservaring. U kunt nu de grootte van het programmavenster aanpassen en het formaat en de positie van de elementen op uw scherm wijzigen.
Elk paneel gedraagt zich als een zelfstandig venster dat u kunt aanpassen aan uw bewerkingsvoorkeuren. Dit is handig wanneer u bewerkingen uitvoert op grote schermen of op twee schermen.
De belangrijkste panelen zijn:
1. Het Spelerpaneel — dit paneel bevat het voorbeeldvenster en het navigatiegedeelte.
2. Het paneel Tijdlijn — dit paneel bevat de werkbalk en de tijdlijn.
3. Het paneel Bibliotheek — dit paneel bevat de mediabibliotheek en vormt een gedeelde ruimte met het paneel Opties.
Het paneel Bibliotheek en Opties weergeven of verbergen
Klik in de rechterbovenhoek van het paneel Bibliotheek op een van de volgende knoppen :
Het paneel Bibliotheek weergeven
Het paneel Bibliotheek en Opties weergeven
Het paneel Opties weergeven
Een paneel verplaatsen
Dubbelklik in de linkerbovenhoek van het Spelerpaneel, Tijdlijnpaneel of Bibliotheekpaneel.
Wanneer het paneel actief is, kunt u het paneel minimaliseren, maximaliseren en het formaat ervan wijzigen.
U kunt het paneel ook uit het hoofdvenster van de toepassing verplaatsten naar een tweede scherm als u twee beeldschermen gebruikt.
De grootte van het programmavenster aanpassen
Voer een van de volgende acties uit:
Klik op de knop Herstellen en sleep de uiteinden van het programmavenster naar de gewenste grootte.
Klik op de knop Maximaliseren als u in het volledige scherm wilt bewerken.
Een paneel docken
1 Klik en houdt de muisknop ingedrukt op een actief paneel
De dockinggeleider verschijnt.
2 Sleep met uw muis over de dockinggeleider en kies een dockingpositie om het paneel te fixeren.
Een aangepaste werkruimtelay-out opslaan
Klik op Instellingen > Lay-outinstellingen > Opslaan in en klik op een optie Aangepast.
Een aangepaste werkruimtelay-out laden
Klik op Instellingen > Lay-outinstellingen > Overschakelen naar en kies Standaard of een van de aangepaste instellingen die u hebt opgeslagen.
Raadpleeg “Sneltoetsen voor lay-outinstellingen” op pagina 257 voor meer informatie over sneltoetscombinaties voor iedere standaardinstelling.
U kunt de lay-outinstellingen ook wijzigen op het tabblad Indeling UI in Instellingen > Voorkeuren.
Programmavoorkeuren instellen
Klik op Instellingen > Voorkeuren of druk op F6 om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.