360°-video : 360°-video bewerken
360°-video bewerken
In VideoStudio kunt u verschillende soorten 360°-video-opnamen bewerken (raadpleeg de instructies van uw 360°-videocamera voor meer informatie). U kunt bijvoorbeeld de kleur of helderheid van de video aanpassen, de video bijsnijden of titels of objecten toevoegen. Niet alle effecten kunnen op 360°-video's worden toegepast.
NB: Er zijn verschillende soorten 360°-video. VideoStudio ondersteunt de volgende soorten 360°-video:
Monoscopisch rechthoekig
Enkel vissenoog
Dubbel vissenoog
U kunt elke ondersteunde 360°-video converteren naar standaard, of video in de indeling enkel of dubbel vissenoog omzetten in rechthoekige video.
Een 360°-video bewerken en exporteren
1 Sleep een 360°-video in de werkruimte Bewerken van de bibliotheek naar de tijdlijn.
Als u een vissenoog- of dubbel vissenoog-video wilt converteren naar rechthoekig, klikt u met de rechtermuisknop op het fragment in de tijdlijn en kiest u 360°-video > 360° videoconversie en kiest u de gewenste optie. Als u de conversie-instellingen wilt aanpassen, wijzigt u de besturingselementen en klikt u op OK.
2 Controleer op de tijdlijn of u werkt met een 360°-video. U kunt dit zien aan het pictogram voor 360°-video dat wordt weergegeven in het paneel Speler.
3 Bewerk de video in VideoStudio. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:
Open het paneel Opties voor toegang tot de instellingen voor Kleur.
Pas een effect uit de bibliotheek toe. (*Niet alle effecten kunnen op 360°-video's worden toegepast.)
De videoclip trimmen
Een titel of object toevoegen
Opmerking: Wanneer u een titel of een object wilt toepassen op een 360°-video, klikt u met de rechtermuisknop op het item op de tijdlijn en kiest u 360°-video > Standaard naar 360 om de media te converteren naar 360°-media. Breng alle gewenste aanpassingen aan in het venster 360°-video. Een rond 360°-pictogram wordt weergegeven op titels en andere objecten die als 360°-video zijn ingevoegd.
4 Wanneer u klaar bent met het bewerken, slaat u het bestand op en klikt u op het tabblad Delen.
5 Controleer op het tabblad Delen of het selectievakje Zelfde als projectinstellingen is ingeschakeld of selecteer een instelling die compatibel is met 360°-video (bijvoorbeeld MPEG-4, AVC 360 in de hoogte resolutie die voor uw project is geschikt).
6 Breng gewenste wijzigingen aan in de instellingen op de pagina Delen en klik op Starten.