Media bewerken : HSL-tuning
HSL-tuning
HSL (Hue, Saturation, Lightness of Tint, Verzadiging, Helderheid) is een krachtig gereedschap voor kleuraanpassing waarmee u de kleuren in een clip interactief kunt aanpassen. Hiermee kunt u zich op specifieke kleuren richten.
U kunt een interactief besturingselement over een fragment slepen in het paneel Speler of in het voorbeeldgebied van het paneel Opties om de tint, verzadiging of helderheid van het onderliggende samplegebied aan te passen.
Kleuren aanpassen met HSL-tuning
1 Selecteer het fragment waarvoor u de kleur wilt corrigeren op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop HSL-tuning.
4 Klik op een van de volgende tabbladen:
Tint
Verzadiging
Helderheid
5 Voer een van de volgende handelingen uit:
Klik op het interactieve kleurgereedschap in het paneel Speler of in het voorbeeldgebied van het paneel Opties en sleep over een kleur in het fragment dat u wilt aanpassen. Als u naar links sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar links verplaatst. Als u naar rechts sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar rechts verplaatst.
U kunt de afzonderlijke regelaars aanpassen om de gewenste waarden in te stellen.
Opmerking: U kunt een voorinstelling toepassen door een optie te kiezen in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling selecteren. U kunt ook eigen instellingen als voorinstelling opslaan door op Opslaan als voorinstelling te klikken. Als u alle wijzigingen wilt wissen, kiest u Standaard in de vervolgkeuzelijst.