Welkom : Nieuwe functies in Corel VideoStudio 2019
Nieuwe functies in Corel VideoStudio 2019
Dankzij nieuwe creatieve functies en verbeteringen in favoriete functies kunt u sneller prachtig ogende video's maken in VideoStudio. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste updates.
Nieuw! Snellere videobewerking
In VideoStudio 2019 kunt u met volledige vrijheid op 50 tracks bewerken, tussenruimten op de tijdlijn toevoegen of verwijderen, de positie van uw clips wijzigen met nieuwe sneltoetsen of eenvoudig een gedeelte van uw project selecteren en verplaatsen langs de tijdlijn. Blader probleemloos door de bibliotheek met de nieuwe zoekmogelijkheden en een verbeterde flow tussen de bibliotheek en de editor. Profiteer tevens van de nieuwe flexibiliteit en besturingselementen voor aangepaste bewegingen vanuit de bewerkingssuite. De volledige gereedschapsset is sneller en veel toegankelijker.
Nieuw! Gestroomlijnde bewerking op de tijdlijn
De bijgewerkte tijdlijn geeft u veelgebruikte bewerkingselementen binnen handbereik. Hiermee kunt u de werkbalk aanpassen en hebt u directe toegang tot de gereedschappen die u het liefste gebruikt. Demp het geluid van tracks direct op de tijdlijn en geef een voorbeeld weer van uw bewerkingen tijdens het aanpassen. Focus heel gericht op uw bewerkingen en pas de hoogte van uw tijdlijntracks aan dankzij geheel nieuwe besturingselementen. Maakt u aangepaste bewegingen? U kunt nu bewerken met vensters in volledig-schermmodus, zodat u nog dichter op de actie zit.
Nieuw! Kleurverbetering
Geef uw video de juiste sfeer en stemming met de krachtige tools voor kleurcorrectie en -aanpassing. Creëer een zonovergoten uiterlijk, of pas een donker effect in koele tonen toe met een paar eenvoudige aanpassingen. In VideoStudio Ultimate kunt u met behulp van geavanceerde besturingselementen voor de kleur, de kleuren laten verschuiven en de verzadiging en helderheid per kleur verhogen. Stem elke kleur fijn af met HSL-tuning, tooncurven, LUT-profielen (opzoektabelprofielen) en meer. Aangepaste voorinstellingen zijn vergelijkbaar met LUT-profielen en hiermee kunt u tijd besparen en consistenter resultaat bereiken doordat u uw instellingen kunt opslaan. Zie “Het tabblad Kleur” op pagina 75 voor meer informatie.
Nieuw! Morphing-overgangen (overgangen met vervorming) en naadloze overgangen
Met de nieuwe Morphing-overgangen kunt u een leuke metamorfose toepassen die plaatsvindt via analyse van de inhoud in de ene clip, die wordt vermengd met de inhoud van de volgende clip. Of probeer de nieuwe naadloze overgangen en voeg dynamiek en energie toe aan uw 'cuts' met op beweging gebaseerde overgangen die de overgang van het ene fragment naar een ander vervagen, waardoor deze als het ware onzichtbaar wordt. Zie “Morphing-overgangen” op pagina 147 en “Naadloze overgangen (Ultimate)” op pagina 149 voor meer informatie.
Nieuw! Dynamische video's voor een gesplitst scherm
Laat uzelf (en anderen) versteld staan met deze leuke geavanceerde dynamische video's voor een gesplitst scherm. Met de nieuwe keyframe-mogelijkheden kunt u beweging toevoegen aan uw sjablonen voor een gesplitst scherm en meerdere video's tegelijkertijd voor het voetlicht brengen. Maak unieke aangepaste effecten, pas de dekking aan, importeer afbeeldingen en nog veel meer. Zie “Videosjablonen voor een gesplitst scherm” op pagina 53 voor meer informatie.
Verbeterd! Mask Creator (Ultimate)
U kunt nu tekstmaskers maken, een leuke manier om een titel of scèneovergang toe te voegen en uw video hierachter weer te laten geven. Of probeer het nieuwe gereedschap Vrije hand uit om een gebied exact te isoleren en vullen met behulp van een masker. Zie “Werken met de Mask Creator (Ultimate)” op pagina 103 voor meer informatie.
Nieuw! Video met alfakanalen exporteren en importeren
Met alfakanalen kunt u video's opslaan en importeren die transparante gebieden bevatten. U kunt nu graphics in het onderste gedeelte van het scherm, titels en meer exporteren en delen. Zie “Een track opslaan als alfakanaalvideo” op pagina 230 voor meer informatie.
Verbeterd! Titels bewerken en aangepaste titels
Maak prachtige titels met beweging, tekst en afbeeldingen dankzij de verbeterde bewerkingsmogelijkheden. Of profiteer van de 3D-titeleditor, die u alleen in VideoStudio Ultimate vindt, voor het besturen van texturen, de belichting, beweging en meer. Wat u ook maakt - u kunt uw eigen titels in de bibliotheek opslaan en tijd besparen bij uw toekomstige productie. Zie “Titels maken voor de bibliotheek” op pagina 136 en “3D-titelbewerker” op pagina 141 voor meer informatie.
Nieuw! De effecten Kleine planeet en Konijnenhol
Reis de wereld rond en maak een unieke video. Transformeer uw 360 -video-opnamen in een bolvormig panorama, dat beter bekend staat als het Kleine planeet- of Konijnenhol-effect. Deze nieuwe functie maakt de bewerkingssuite voor 360 -video van VideoStudio compleet en geeft uw publiek in slechts een paar klikken een uniek gezichtspunt. Importeer uw opnamen en begin met bewerken - snijd uw video bij, voeg muziek toe, voeg 360 -titels toe en meer. Exporteer uw 360°-video voor weergave op een VR-headset of upload deze rechtstreeks naar YouTube 360. U kunt de video ook omzetten in standaardindeling en de hoeken besturen die uw publiek kan zien. Zie “360°-video” op pagina 111 voor meer informatie.
Nieuw! Premiumeffecten Ultimate)
Ga nóg verder met uw video's met honderden premiumeffecten die exclusief voor VideoStudio Ultimate 2019 zijn. Deze versie heeft u nog meer te bieden met het nieuwe NewBlue Video Essentials 5 en een groot aantal upgrades voor populaire effecten zoals te vinden in Boris Title Studio en ProDad, Vitascene V3 LE, Mercalli V4 en Adorage volume 13. U ziet direct resultaat dat u voordien gewoonweg niet voor mogelijk had gehouden, met premiumeffecten. Pas een van de honderden geanimeerde filters en sjablonen toe en pas ze vervolgens aan voor nog krachtiger resultaten. Dankzij de tools voor videostabilisatie, kleureffecten en andere handige extra’s biedt VideoStudio Ultimate alles wat u nodig heeft om steeds maar verder te gaan met uw video.
Verbeterd! Snelheid en prestaties
Bewerk op soepele wijze en render uw opnamen sneller met verbeterde flexibiliteit die gebruikers in staat stelt om te schakelen tussen de ingebouwde CPU en een afzonderlijke CPU als CUDA. VideoStudio is geoptimaliseerd voor de nieuwste technologie voor hardwareversnelling van Intel en nVidia, die doelmatiger werkt en het renderen naar populaire bestandsindelingen aanzienlijk versnelt, nu met ondersteuning voor het uitvoeren van video met een alfakanaal. Profiteer tevens van snellere en soepelere 4K-bewerking en -weergave dankzij de vernieuwende Smart Proxy-technologie. De oorspronkelijke bestanden in hoge resolutie worden voor export bewaard, maar u kunt werken in kleinere bestanden, zodat de snelheid en prestaties worden verbeterd.
Verbeterd! Complete toolkit voor videobewerking.
Met VideoStudio 2019 beschikt u over een leuke en gebruiksvriendelijke video-editor en zult u bovendien verbaasd staan over hoeveel u kunt doen. Het is software die met u meegroeit: als u de basis eenmaal onder de knie heeft, bevindt u zich in de ideale uitgangspositie om producties te maken en aan te passen die nog veel geavanceerder zijn. U vindt ook nog een paar fantastische extra's in uw gereedschapsset. Ontdek FastFlick® en maak snel een diashow in drie eenvoudige stappen. En we hebben MyDVD® in deze versie nog beter gemaakt, met een nieuwe en gebruiksvriendelijke interface die u helpt bij het branden van video's op schijf met aanpasbare menu's. Ten slotte introduceert VideoStudio 2019 ook nog eens het nieuwe MultiCam Capture Lite waarmee u pakkende video's kunt maken en uw scherm en webcam tegelijkertijd kunt opnemen, om het geheel vervolgens samen te voegen met de MultiCam Editor. Dit is een uiterst krachtig gereedschap waarmee experimenteren bovendien heel erg leuk is!
Studielessen en leermiddelen
U krijgt hulp wanneer u deze nodig heeft, zo vanuit het Welkomboek van VideoStudio. De nieuwe studielessen voor VideoStudio 2019 helpen gebruikers bij het verkennen van een groot aantal handige en inspirerende tips die zijn bedoeld voor nieuwe en geavanceerde gebruikers. Zoek trefwoorden en onderwerpen in de Help-bestanden of profiteer van de VideoStudio-community en stel een vraag om kennis op te doen van gebruikers met meer praktische ervaring. En bij aankoop krijgt u een 10 dagen geldig volledig toegangsbewijs voor training van onze partners StudioBacklot.tv, met toegang tot studielessen op video, content en meer! En het allermooiste: u kunt meegroeien met VideoStudio, want er is altijd iets nieuws te leren en maken.