Kleurcorrectie en kleurverbetering : De kleurbesturingselementen gebruiken
De kleurbesturingselementen gebruiken
Het tabblad Kleur van het paneel Opties bevat een scala aan tools voor kleuraanpassing. In veel gevallen kunt u al een goed resultaat voor toon en kleur bereiken met de besturingselementen van Basis, maar met de andere tools voor kleurcorrectie en -verbetering beschikt u over nauwkeurigere controle. Soms hangt het alleen maar van uw voorkeur af, maar in andere gevallen kan het zo zijn dat een bepaald gereedschap een eenvoudigere manier biedt om een specifiek gewenst resultaat te bereiken.
U kunt uw eigen creatieve uiterlijk creëren, maar kunt ook LUT-profielen (Lookup Table of opzoektabel) toepassen en importeren. Zie Kleurverbetering met opzoektabellen (LUT-profielen) voor meer informatie.
Het bereik van video's
Met het bereik van een video beschikt u over een manier om de toon en kleur van het fragment te evalueren. Hiervoor worden kleurgegevens voor de clip in verschillende weergaven getoond. Omdat de informatie op data is gebaseerd, kunt u een bereik gebruiken om de kleur en toon aan te passen zonder dat u daarvoor alleen afhankelijk bent van de kleurkalibratie van het scherm waarmee u werkt. Zie Het bereik van video's voor meer informatie over het bereik van video's.
* De besturingselementen voor kleurcorrectie en -verbetering gebruiken
1 Selecteer een clip op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op een van de volgende knoppen:
Basis
Automatische toon
Witbalans
Tooncurve
HSL afstemmen
Kleurenwiel
Opzoektabelprofiel