3D-titelbewerker : Werkruimte 3D-titelbewerker
Werkruimte 3D-titelbewerker
Het venster 3D-titelbewerker bestaat uit de volgende onderdelen:
Delen van de 3D-titelbewerker: 1. het paneel Voorinstellingen; 2. het paneel Speler; 3 het paneel Instellingen; 4. het paneel Tijdlijn; 5. de Objectlijst (Lagen); 6 Tijdlijnwerkbalk
1 Het paneel Voorinstellingen: Hiermee kunt u snel aan de slag met kant-en-klare tekstobjecten en -stijlen, met onder meer opties voor de belichting, camera en materialen.
2 Het paneel Speler: Hier kunt u de 3D-tekst weergeven en er interactief mee werken om de positie, stand en meer in te stellen. Geef een voorbeeld van de 3D-titel weer met behulp van de afspeelknoppen.
3 Het paneel Instellingen: Pas uw tekst aan met behulp van de instellingen voor Tekst, Kleur, Textuur, Schuine vorm, Dekking, Licht en meer.
4 Het paneel Tijdlijn: Hier kunt u keyframes voor de eigenschappen van tekstobjecten toevoegen, bewerken en verwijderen. U kunt ook tekstobjectlagen toevoegen en verwijderen, de Objectlijst openen en de gereedschappen en functies van de tijdlijnwerkbalk gebruiken. De scrubber in het paneel Tijdlijn wordt gesynchroniseerd met het paneel Speler.
5 Objectlijst: Als u met meerdere tekstobjecten in uw project werkt (bijvoorbeeld afzonderlijke woorden of letters), kunt u kiezen welk object u in de tijdlijn wilt weergeven met behulp van het vervolgmenu Objectlijst boven de koppen van de keyframes. De naam van de laag hangt af van de tekst die u typt in het vak Tekstinstellingen.
6 Tijdlijnwerkbalk: Hiermee kunt u waarden opgeven voor keyframes en overschakelen tussen de modi Verplaatsen, Draaien en Formaat wijzigen. U kunt ook tekstobjectlagen toevoegen of verwijderen van de tijdlijn (de knoppen aan de linkerzijde) en besturen op welke oppervlakken van het object de instellingen in verband met het oppervlak van invloed zijn (zoals kleur en materiaal).