Titels en ondertitels : Titels toevoegen met behulp van de bibliotheek
Titels toevoegen met behulp van de bibliotheek
Als de categorie Titel actief is in de bibliotheek, kunt u titels toevoegen. U kunt een of meer aangepaste titels toevoegen of standaardinstellingen gebruiken om geanimeerde titels toe te voegen, zoals rollende credits aan het einde van uw film. U kunt ook aangepaste instellingen opslaan.
* Een titel toevoegen
1 Sleep de scrubber naar de gewenste positie op de tijdlijn.
2 Klik op de knop Titel in het paneel Bibliotheek.
3 U kunt dubbelklikken in het voorbeeldvenster, maar u kunt het snelst een professioneel ogende titel maken door de titelminiaturen vanuit de bibliotheek naar de titeltrack in de tijdlijn te verslepen.
4 U kunt de titel op elke gewenste positie in de Titeltrack plaatsen. Ook kunt u de weergaveduur van de titel instellen door de eindgrepen van het fragment te verplaatsen.
5 Om de titeltekst te bewerken, dubbelklikt u op het titelfragment in de tijdlijn, sleept u over de tekst in het voorbeeldvenster en typt u nieuwe tekst.
6 Klik op de pagina Tekstinstellingen van het paneel Opties, klik op de knop Lettertype en gebruik een van de besturingselementen om de titeltekst op te maken. U kunt bijvoorbeeld de tekst uitlijnen, het lettertype wijzigen en de letterkleur veranderen.
Als u voorinstellingen wilt gebruiken voor de lettertypestijl, klikt u op de knop Stijlen en kiest u een optie.
Titelfragmenten kunnen op titel-, video- en overlaytracks worden geplaatst.
* Een vooraf ingestelde titel aan uw project toevoegen
1 Klik op Titel in het paneel Bibliotheek.
2 Sleep de vooraf ingestelde titel en zet deze neer op de titeltrack van een fragment op de tijdlijn.
3 Dubbelklik op de tekst in het voorbeeldvenster, sleep over de tijdelijke tekst om deze te selecteren en typ de gewenste tekst.
* Uw titel als voorinstelling voor Favorieten instellen
Klik met de rechtermuisknop op de tijdlijn en klik op Aan Favorieten toevoegen. U kunt uw vooraf ingestelde titel openen vanuit de bibliotheek door Mijn favorieten te selecteren in de vervolgkeuzelijst Galerij.
Als u specifieke filteraanpassingen voor uw titel wilt opslaan, klikt u in het paneel Opties op het tabblad Kenmerken en klikt u vervolgens, na het aanpassen van de filterinstellingen, op de knop Toevoegen aan Mijn favorieten rechts van de lijst met filters.